GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  SUSPENDAT DE LA MTS

Investigația GSP l-a îndepărtat » Secretarul general al MTS a fost suspendat din funcție. Decizia, semnată de premierul Dăncilă

Ion Cristinel Rujan
Ion Cristinel Rujan

Articol de , - Publicat luni, 11 martie 2019 16:25

Începând de azi, timp de un an, secretarul general al MTS Ion Cristinel Rujan a fost suspendat din funcția deținută în Ministerul Tineretului și Sportului.

Deși suspendarea este făcută "la cerere", sursele GSP susțin că Ion Cristinel Rujan a fost presat să recurgă la acest gest, venit după ce s-a aflat în incompatibilitate la finele anului trecut, când a semnat un concurs câștigat de soția sa.

Secretarul general MTS a punctat că nu este vorba de incompatibilitate, însă Adina Rujan s-a transferat la CJ Gorj, după doar o săptămână de MTS.

Suspiciunea dumneavoastră este neîntemeiată. Totul este în deplină legalitate", răspundea, atunci, Ion Cristinel Rujan.

Rujan n-a mai răspuns, însă, ultimului mesaj al GSP, legat de suspendarea de un an de zile. 

"Ce să mai răspundă după gafa aceea că nu știe dacă este în incompatibilitate? Ce răspuns să mai ofere? Mai ales că el se laudă că este doctor în Drept"
Una dintre sursele GSP din MTS

DECIZIA, SEMNATĂ DE PREMIERUL DĂNCILĂ

"Având în vedere Cererea domnului Rujan Ion Cristinel, înregistrată la Cabinetul prim-ministrului cu nr. 5/1.018 din 18 februarie 2019, 

în temeiul art. 19 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, cu modificările și completările ulterioare, și al art. 95 alin. (2) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, republicată, cu modificările și completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie.

Raportul de serviciu al domnului Ion Cristinel Rujan, secretar general în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, se suspendă, la cerere, în perioada 11 martie 2019-11 martie 2020", se arată în Decizia nr. 41/2019, semnată de Premierul Viorica-Vasilica Dăncilă și contrasemnată de Secretarul General al Guvernului, Toni Greblă.

CONCURS CU CÂNTEC

Pe 12 decembrie, Adina Rujan câștiga, cu 151 de puncte, concursul pentru postul de "consilier clasa I grad profesional superior din cadrul serviciului Buget contabilitate - Direcția Economică și Resurse Umane - aparatul propriu al Ministerului Tineretutui și Sportului".

Gazeta a dezvăluit luna trecută că de organizarea acestui concurs s-a ocupat chiar soțul câștigătoarei, Ion Cristinel Rujan, nimeni altul decât secretarul general MTS. Acesta a semnat anunțul pentru organizarea concursului cu numărul 14384/02.11.2018, tot el a făcut public și rezultatul.

"Domnul Rujan s-a ocupat și de componența comisiei de examinare", a mărturisit pentru Gazeta o sursă din MTS.

CITEȘTE ȘI:

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează