SPORTURI  »  ALTELE  »  CE ÎNOT

VIDEO EXCLUSIV Ion Țiriac, despre David Popovici și o amintire tare: „Cine-mi vine la cafea într-o dimineață? Michel Platini! «Ce faci, mă, aici? Du-te dracu' la fotbal!»”

David Popovici // FOTO: Raed Krishan +21   FOTO
David Popovici // FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat duminica, 14 august 2022 13:51 / Actualizat duminica, 14 august 2022 18:22

David Popovici (17 ani) uimește din nou lumea înotului, fiind medaliat cu aur la CE de la Roma, la 100 de metri liber. Ion Țiriac consideră că președintele Federației de Natație, Camelia Potec, are un merit în rezultatele sportivului de la CS Dinamo.

Ion Țiriac a lăudat, în interviul acordat Gazetei Sporturilor zilele trecute, strategia Cameliei Potec, amintind de „vânătoarea” de talente organizată de aceasta în urmă cu câțiva ani.

VIDEO Ion Țiriac, despre „laboratorul” din care a ieșit David Popovici și marele merit al Cameliei Potec: „300 de copii, trei zile de concurs, șase ore de antrenament pe zi”

„Eu, la un moment dat, acum mulți, mulți ani, cred că sunt 35-40 de ani, clădisem un club în sudul Franței, lângă Perpignan. Se numea Saint-Cyprien orașul. Un primar deștept, deștept al dracului! 

Am stat să facem 22 de terenuri, dintre care 8 acoperite. Omul a făcut 300 de bungalouri lângă. Vara următoare, văd că pun ăștia pe câmp nu știu câte porți de fotbal. 

Cine-mi vine la cafea într-o dimineață? Michel Platini! «Ce faci, mă, aici? Du-te dracu' la fotbal, la ai tăi» Și îmi zice: «M-a chemat primarul, a făcut șapte terenuri aici și a zis să vin să fac o academie». 

În toate cele trei luni de vacanță de vară, erau acolo 2.700 de copii, 27 de antrenori, 12 ore pe zi. 

Nu știu ce o fi ieșit acolo apoi, dar îți dau un alt exemplu. Potec. Pentru trei sau patru ani, la „Stejarii”, aduna vreo două, trei sute de copii și făcea trei zile de concurs în piscina de acolo.

Erau 12, 13, 14 antrenori și se alegeau 30,40 de copii. Nu cei mai performanți ca timp, cei mai performanți ca tehnică. Îi ținea în București, iar noi, fundația, plăteam. 

Vreo 3 săptămâni, antrenamente de șase ore pe zi. Îl vedem acum pe domnul Popovici, dar se pare că mai e unul care vine din spate, îmi scapă numele, la 1.500 de metri (n.r.  -Vlad Stancu), iar el e dintre cei care au fost acolo acum câțiva ani”, a spus Ion Țiriac pentru Gazeta Sporturilor.

Ion Țiriac, despre David Popovici și o amintire tare: „Cine-mi vine la cafea într-o dimineață? Michel Platini! «Ce faci, mă, aici? Du-te dracu' la fotbal!»”
Imaginile datează din iulie 2014, la evenimentul „În căutarea tinerilor campioni”, organizat de Camelia Potec. Pe prima treaptă a podiumului, premiat de Nadia Comăneci, e nimeni altul decât David Popovici.

Citește și: 

România a ratat calificarea în finală la 4x100 ștafetă » Când mai concurează David Popovici

Ionela Cozmiuc, AUR la simplu feminin, categoria ușoară. Avem a patra medalie de aur la Campionatul European de Canotaj

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (28)
newdi
newdi  •  14 August 2022, 23:27
Postat de ando89 pe 14 August 2022, 18:04

Amintirile lui titi ionescu...

Metre, îmi cer scuze că intervin în disputa asta, dar pentru tine personal, aș vrea să-ți dedic o melodie: https://www.youtube.com/watch?v=OL6L7nNdW8k. Dacă trece, evident. :))

81mada
81mada  •  14 August 2022, 22:29
Postat de talpaiadului pe 14 August 2022, 17:42

Te cred, dar eu nu m-am referit la nevoile fiziologice...

Ce sa zic, te pricepi la mistouri precum Tiriac!

propaganda
propaganda  •  14 August 2022, 19:06
Postat de corectorul pe 14 August 2022, 17:05

Ce minte de *** aveti unii! Bine, vorbeste frustrarea si invidia din oamenii mici, care nu au reusit nimic in viata. In primul rand, fundatiile lui Tiriac au sprijinit material nenumarate cauze, incepand cu sportul cat cuprinde. Apoi, nimic nu e dezinteresat in lume si jn viata, si nici nu trebuie sa fie, vorbind aici de un interes legitim. Nici macar sprijinul pe care il ofera parintii propriilor copii nu este gratis si dezinteresat, niciodata.

Asa este, Tiriac o fi dat cativa bani pe gratis. Numai ca nu investeste in sportul romanesc prea mult.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează