SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ PYEONGCHANG

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ // Suedia deschide lista » Charlotte Kalla, prima medaliată cu aur PyeongChang

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 10 februarie 2018 17:51

Charlotte Kalla este prima câștigătoare a aurului de la PyeongChang 2018, în proba de skiathlon. Jocurile Olimpice de Iarnă pot fi urmărite în direct la TVR 1 și Eurosport.

Cel dintâi set de medalii de la actuala ediție a Jocurilor Olimpice a fost decernat azi, în proba feminină de skiathlon 7,5 km stil clasic + 7,5 km stil liber. Europa nordică a onorat sută la sută numele pe care l-a împrumutat disciplinei, întrucât podiumul a fost ocupat de trei reprezentante ale acestei zone geografice. Aurul a revenit suedezei Charlotte Kalla, care a încheiat parcursul cu timpul de 40:44,9. Kalla nu era începătoare în ale gustului victoriei supreme, ci mai avea două medalii de aur olimpic în alte probe, la edițiile de la Vancouver și Soci.

Baschet și natură

Medalia de argint a fost cucerită de veterana Marit Bjoergen (Norvegia), sosită la 7,8 secunde întârziere, care a strâns în total 11 trofee la JO. Finlanda a ocupat locul al treilea, prin Krista Parmakoski.

Suedeza, care are în vitrină și două trofee de campioană mondială, va împlini 31 de ani în luna iulie. De data aceasta, a reușit s-o învingă pe regina Marit Bjoergen, care câștigase aurul probei atât în 2010, cât și în 2014. Noua regină a început să schieze la vârsta de 7 ani, la un club din orașul unde s-a născut, Tarendö, îndemnată de bunicul său. "Schiul cross-country m-a cucerit din primul moment", spunea Kalla, care a urmat liceul de schi din Gällivare. Charlotte a fost, de asemenea, în trecut, o baschetbalistă pricepută și a participat și la nenumărate concursuri de orientare. Mai are două surori, Cecilia și Christelle. Acum Charlotte locuiește în Sundsval cu iubitul ei, Anders, și spune că nu mai are timp de alte pasiuni, în afara familiei, sportului sub orice forma a lui și naturii.

Hochei pe gheață

"Canada, dar și Finlanda"

Suedezul Kim Martin Hasson, expert Eurosport și medaliat cu aur olimpic, a făcut o analiză a competiției de hochei feminin ce a început sâmbătă la PyeongChang. De patru ori participant la Olimpiadă, Hasson a subliniat importanța startului bun în turneu.

"Cred că primul joc este foarte important pentru a avea un moral bun mai departe. Jocurile Olimpice reprezintă momentul când hocheiul feminin este în centrul atenției", a spus fostul hocheist. Hasson a adăugat că o va urmări în mod special pe canadianca Marie-Philip Poulin. "Este o jucătoare excelentă și un lider adevărat. Va trebui să demonstreze cât este de importantă pentru Canada. Aștept cu nerăbdare să văd echipa reunită a Coreei, dar și formațiile Suediei, SUA și Finlandei".

Citește și: Rezultatele românilor în prima zi de concurs » Puștiul de 19 ani impresionează la sanie. Eva Tofalvi, evoluție dezamăgitoare

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
lionforever
lionforever  •  10 Februarie 2018, 18:41

Azi sa desfășurat și proba de sprint feminin la biathlon domnilor invelitori de pește .

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  10 Februarie 2018, 18:31

Bomba in mass media! A descoperit si gsp ca exista Jocuri Olimpice!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează