SPORTURI  »  ALTELE  »  PROTESTE

VIDEO „Cel mai mare luptător din istoria UFC” a pus la punct doi vandali pe străzile Americii: „În rahatul ăsta mai e vorba de George Floyd?!”

Jon Jones a ieșit pe străzi pentru a calma spiritele
Jon Jones a ieșit pe străzi pentru a calma spiritele

Articol de GSP - Publicat marti, 02 iunie 2020 00:23

Legenda UFC Jon Jones (32 de ani) a ieșit pe străzile din Albuquerque, New Mexico, pentru a-i înfrunta pe cei care vandalizează orașul în contextul protestelor violente izbucnite spontan după moartea lui George Floyd. 

  • CONTEXT: Haosul domnește pe străzile din Statele Unite ale Americii după ce George Floyd, un cetățean afro-american, a fost ucis de un polițist în Minneapolis, în timpul arestării. Protestele în memoria lui George au degenerat, fiind acaparate de oameni care vandalizează tot ce le iese în cale, iar răfuielile dintre americani și forțele de ordine sunt la ordinea zilei.

Jon Jones, numit chiar de Dana White „cel mai mare luptător din istoria UFC”, îndeamnă oamenii să nu se abată de la motivul real al protestelor, lupta împotriva rasismului. În acest sens, luptătorul a ieșit pe străzile din Albuquerque și a pus la punct mai multe persoane care se pregăteau să deseneze pereții unor clădiri. Jones le-a confiscat spray-urile și le-a cerut pe un ton autoritar să înceteze. 

Jon Jones, apel către americani

Jon Jones a transmis și un mesaj prin intermediul Instagramului: „În tot rahatul ăsta mai e vorba vreun pic de George Floyd? De ce naiba ne distrugeți orașele, adolescenți lipsiți de respect?! Ca un tânăr de culoare, sunt frustrat la rândul meu de ce s-a întâmplat, dar nu asta e calea. Facem situația și mai rea. Dacă ne iubiți cu adevărat orașele, păstrați-vă naibii calmul! Toți oamenii maturi din familiile americane trebuie să intervină și să îi cheme acasă pe ceilalți”.

Jon Jones a renunțat la centură

VIDEO „Cel mai mare luptător din istoria UFC” a pus la punct doi vandali pe străzile Americii: „În rahatul ăsta mai e vorba de George Floyd?!”


Jon Jones nu se află în cele mai bune relații cu cei din UFC. Americanul a renunțat la titlul mondial pe care îl deținea la categoria semigrea. Spune că a făcut-o din două motive: lipsa de motivație și dorința unei lupte istorice cu Israel Adesanya, campion la mijlocie și sportiv neînvins, cu un palmares de 19-0. 

„Băieți, anunțați-mă dacă aveți de gând să rezervați o dată din 2021 pentru lupta aia cu Izzy. Sper să fiți dispuși să plătiți până atunci”
- Jon Jones

Decizia lui Jones vine după o serie de declarații controversate ale lui Dana White, șeful UFC: „Lucrurile pe care le-a făcut Jon, când a venit și a cerut 20 de milioane de dolari,, 30 de milioane de dolari, sunt nebunești. Nu poți cere suma asta chiar dacă ești cel mai bun din toate timpurile. Alegerea îi aparține acum, poate să facă de dorește, să stea sau să revină în octogon”.

1eșec are Jon Jones în UFC, în finala The Ultimate Fighter din 2009. Atunci a fost descalificat în fața lui Matt Hamill, din cauza unor lovituri nepermise de cot

Citește și alte știri pe subiectul morții lui George Floyd:

VIDEO + FOTO Lineker, mesaj cutremurător după uciderea lui George Floyd în SUA: „Am plâns! E odios și înfiorător”

BUNDESLIGA. Sancho și Hakimi, starurile de 170 de milioane de euro ale lui Dortmund, gest în memoria lui George Floyd

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (2)
metaljuve
metaljuve  •  02 Iunie 2020, 15:49

Mai lipsea sa-i bage un deget in ochi.(pt cunoscatori)

fcsbist_din_2003
fcsbist_din_2003  •  02 Iunie 2020, 10:29

I-azi randoame ...poate afli si tu ce inceamna a vandaliza ..si ce inseamna vandabil !! Pt tine era acelasi lucru =))))))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează