SPORTURI  »  ALTELE  »  PANDEMIE

VIDEO „Dacă nu vreți la ATI, vaccinați-vă!” » Iohannis anunță noi măsuri: „Nevaccinații vor avea o sumedenie de restricții”

În această seară, președintele României Klaus Iohannis a anunțat măsuri noi în contextul crizei COVID
În această seară, președintele României Klaus Iohannis a anunțat măsuri noi în contextul crizei COVID

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 octombrie 2021 19:34 / Actualizat miercuri, 20 octombrie 2021 20:35

În această seară, președintele României Klaus Iohannis a anunțat măsuri noi în contextul crizei COVID, după o ședință la Cotroceni cu responsabilii pentru gestionarea pandemiei. Ele vor intra în vigoare de la începutul săptămânii viitoare, luni.

Pe scurt: masca redevine obligatorie peste tot, în timp ce școlile vor fi închise în următoarele două săptămâni, timp în care elevii vor avea o „vacanță” forțată. Măsura e valabilă pentru ciclul primar, gimnaziu și liceu.

De asemenea, președintele a anunțat că persoanele nevaccinate vor avea cele mai mult de suferit după lista integrală a restricțiilor care va fi decisă de Guvern și publicată cel târziu vineri.

Klaus Iohannis: „Dacă vreți să nu ajungeți la spital și la ATI, vaccinați-vă!”

„Am discutat despre vaccinare, despre școli, despre restricții. Vreau să fiu foarte clar din capul locului: dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție este vaccinarea.

În Vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat în masă, s-au relaxat, pandemia, practic, nu mai are impact. Dacă vreți să nu ajungeți la spital și la ATI, vaccinați-vă! Singurul lucru care se întâmplă dacă vă vaccinați este că scăpați de formele grave de boală. Până vă convingeți să vă vaccinați, din păcate, este nevoie de restricții”, a declarat Iohannis, conform Libertatea.

Alte declarații făcute de Klaus Iohannis: 

  • „Școlile sunt puternic afectate. S-a decis astăzi ca vacanța să fie valabilă nu numai pentru ciclul primar, ci și pentru gimnaziu și liceu, pentru două săptămâni. Deci, începând de luni, este vacanță școlară”
  • „Începând de luni, masca redevine obligatorie peste tot. Și în interior, și în exterior. Și la școală, unde se mai ține, și în târguri, și la cinematograf, și dacă vă plimbați pe stradă este obligatoriu să aveți mască. Este regretabil, dar trebuie să instituim restricții, care vor intra în vigoare de luni. Guvernul va hotărî cel mai târziu vineri ce restricții intră în vigoare”
  • „Dau câteva exemple, care nu sunt exhaustive. De exemplu, va fi restricționată circulația noaptea, excepție făcând cei vaccinați și cei cu legitimație de serviciu, care au treabă legitimă de rezolvat. Ziua, la majoritatea activităților, accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinați, din păcate, vor avea o sumedenie de restricții”
  • „Aceste lucruri se vor îmbunătăți pe măsură ce lumea înțelege să se vaccineze și vom scăpa de această pandemie”

Bilanțul COVID-19 în România în ultimele 24h:

  • În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 17.158 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, dintre care 266 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.514 persoane au fost reconfirmate pozitiv.
  • Până astăzi, 43.039 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.
  • În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 19.728. Dintre acestea, 1.799 sunt internate la ATI.
  • Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 10.064.701 teste RT-PCR și 4.023.706 teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 28.251 de teste RT-PCR (14.985 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.266 la cerere) și 45.013 teste rapide antigenice.

30%din populația României a fost vaccinată cu schemă completă

Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

GSP clarifică „noul” protocol medical » De ce s-a întrunit azi Comitetul de Urgenţă al FRF

Șanse tot mai mici ca meciul Farul - FCSB să se joace » Noi probleme de lot pentru Iordănescu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (166)
suporterucv
suporterucv  •  22 Octombrie 2021, 09:48

Bine Iohanee...LIKE !

bugsy
bugsy  •  21 Octombrie 2021, 11:07
Postat de Dimache Gelu pe 21 Octombrie 2021, 00:01

TATICU SPECIALIST..POTI SA-MI LAMURESTI SI MIE O DILEMA:) SE POATE IZOLA UN VIRUS DE O CELULA GAZDA? AKA ..IL POTI VEDEA LA MICROSCOP....VIRUSUL E UN ORGANISM VIU? MULTUMESC ANTICIPAT :)))

@dimache gelu: Da, virusii sunt organisme vii (nu fiinte), se vad la microscop electronic si pot creste in culturi de celule. P.S. Da’ nu inteleg de ce STRIGI la mine, ce-am facut rau?

bugsy
bugsy  •  21 Octombrie 2021, 11:04
Postat de blue_lion pe 21 Octombrie 2021, 00:09

Azi am citit ca Firea si familia ei au covid avand cele 3 doze administrate. Vaccinarea in masa cu un produs comercial produs despre care nimeni nu are nici o informatie e un atac la umanitate. Pandemie si nu dai formula tarilor sa-si produca vaccinuri?

@blue lion:da, am auzit si eu despre Firea dar a zis ca se simt bine, iar asta e principala “calitate” a vaccinului: in imensa majoritate a cazurilor previne decesul, ceea ce nu-i putin lucru…Vaccinul nu e produs comercial ca altfel s-ar vinde in farmacii, ceea ce nu e cazul. Mai jos o gramada de date despre vaccinul Pfizer, si ce contine, si reactii advese, si prospect, tot. Pe de alt parte ai dreptate cu intrebarea ta (de ce nu se da formula tuturor?). Nu m-am gandit la acest aspect, e util de intrebat intr-adevar. Pe de alta parte, de l-am produce noi la Antibiotice Iasi de ex? Ca sa ce? Sa expire daca nu-l folosim? Si daca nu respecti (general vorbind) exact formula si conditiile de fabricare e bine? Cine-si asuma riscurile? Nu-i simplu… https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_ro.pdf Multa Sanatate!

Vezi toate comentariile (166)
Comentează