SPORTURI  »  ALTELE  »  TRIȘAT

Maratonista care a luat metroul, campioana-bărbat a lui Hitler și alte episoade incredibile de trișare în sport

Articol de GSP - Publicat marti, 11 octombrie 2022 13:11 / Actualizat marti, 11 octombrie 2022 15:24

După ce șahistul Hans Niemann a fost acuzat frontal de campionul mondial Magnus Carlsen că trișează, presa internațională a amintit de unele dintre cele mai interesante cazuri de înșelăciuni din istoria sportului. 

Iată câteva episoade publicate de spaniolii de la Marca, una dintre cele mai mari redacții de sport din lume: 

1. Dora lui Hitler s-a dovedit Hermann. La Jocurile Olimpice din 1936, la proba feminină de sărituri în înălțime, Dora Ratjen a uimit pe toată lumea. Ulterior, s-a dovedit a fi Hermann, un neamț care, legându-și organele genitale, a concurat și a terminat pe locul 4. Lucrurile au ieșit la iveală abia în 1957, când Dorothy Tyler Odam, o altă atletă, a găsit-o pe Dora fiind chelner în Bremen, sub numele de Hermann. Bărbatul și-a pierdut titlurile.

2. Maratonista care-a luat metroul. E una dintre cele mai amintite înșelăciuni din istorie. Atleta cubaneză Rosie Ruiz a câștigat Maratonul de la Boston în 1980 într-un timp record pentru ea. A obținut un timp mai mic cu 25 de minute decât cel bifat cu 6 luni în urmă la maratonul de la New York, ceea ce a stârnit suspiciunile celorlalți alergători. În cele din urmă, s-a arătat că a folosit metroul la jumătatea cursei pentru a scurta din „suferință”.

Maratonista care a luat metroul, campioana-bărbat a lui Hitler și alte episoade incredibile de trișare în sport
Maratonista cubaneză

3. Una dintre cele mai negre nopți din istoria boxului. Pe 16 iunie 1983, boxerul Luis Resto l-a învins pe Billy Collins Jr. Totuși, la final s-a descoperit că sunt lucruri în neregulă. Analizând rănile de pe fața lui Collins, s-a ajuns la concluzia că acestea erau prea grave pentru a fi făcute de un boxer de categorie ușoară. În cele din urmă s-a descoperit că mănușile conțineau un bandaj întărit cu ghips. Collins nu a mai boxat niciodată și a murit într-un accident de circulație.

4. S-a tăiat singur cu un cuțit. În 1989, Chile a pierdut cu 1-0 în fața Braziliei pe Maracana și nu se califica la Cupa Mondială din Italia. Portarul chilian Roberto Rojas a așteptat să se întâmple ceva neprevăzut, fiindcă avea un plan. A profitat de lansarea unei petarde din tribune și s-a prăbușit la pământ. Ca să arate că a suferit, a scos un cuțit și s-a tăiat la sprânceană,. Nu a fost văzut de arbitru pe teren, a negat și în fața FIFA, dar ulterior a recunoscut tot.

5. Soțul unei concurente i-a rupt picioarele rivalei. Tonya Harding și Nancy Kerrigan au fost două patinatoare artistice, la sfârșitul anilor 1980, considerate două dintre cele mai bune ale momentului. În același timp, au avut o mare rivalitate în afara patinoarului. Tensiunea a fost de așa natură încât soțul și garda de corp a Tonyei i-a rupt piciorul lui Nancy! Tonya a fost interzisă pe viață.

6. Deficiențe mintale... și nu prea. Echipa de baschet a Federației Regale Spaniole pentru cei cu deficiențe mintale a prezentat o „echipă grozavă” la Jocurile Paralimpice de la Sydney 2000. Spania a câștigat aurul, dar problema este că s-a demonstrat că aproape toți jucătorii nu aveau niciun fel de dizabilitate intelectuală.

Citește și: 

Gică Hagi a prins TOP 100 fotbaliști ai tuturor timpurilor: „Stângul magic care a inspirat România”. Cine e primul

Barcelona, ignorată de UEFA » Ce se întâmplă cu arbitrii care au refuzat un penalty în meciul cu Inter

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
mihneailie030
mihneailie030  •  12 Octombrie 2022, 05:56

Dragi ziariști, cu probleme gramaticale grave.... Dacă scrieți,, soțul ȘI garda de corp,,, atunci este subiect compus. Și trebuie scris I-AU rupt piciorul, nu I-A... ESTE INADMISIBIL sa publicați articole agramate. Sunteți o mare rușine, pentru toți cei care mai au răbdarea sa va citească. În loc sa ma cenzurați, aștept o replica. De acum încolo, voi posta pe FB, tot ce consider ca nu face cinste meseriei dvs, care e oricare, mai puțin cea de ziarist.

roost.eradevar.at
roost.eradevar.at  •  11 Octombrie 2022, 15:39
Postat de alexutu7 pe 11 Octombrie 2022, 13:49

"Nu a fost văzut de arbitru, dar ulterior a recunoscut tot, după ce a negat și în fața UEFA." Asta după un meci din preliminariile sud-americane:))))

Au o scuza….sunt gesepisti, nu ziaristi

mircea_deca
mircea_deca  •  11 Octombrie 2022, 15:14

dar iolanda balas a fost.......

Vezi toate comentariile (4)
Comentează