ALTELE  ·  FRAUDĂ LA BAC

Melinte, anchetată! » 14 federaţii sportive au probleme cu listele candidaţilor la bacalaureatul olimpicilor

Doina Melinte şi-a încheiat scandalul la ANST cu un mare scandal
Doina Melinte şi-a încheiat scandalul la ANST cu un mare scandal

Articol de - Publicat luni, 04 iunie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 03 iunie 2012 20:53

Fosta preşedintă a ANST urmează să dea explicaţii după ce fiica sa, Daiana, s-a înscris la sesiunea specială a Bac-ului. Fata fostei atlete a fost legitimată la Dinamo, la 17 ani, în 2011!

Ministrul interimar al educaţiei, Liviu Pop, a anunţat sîmbătă seară că 14 federaţii sportive au probleme cu listele candidaţilor de la sesiunea specială a bacalaureatului, urmînd să se stabilească dacă în cazul a 294 de candidaţi, calendarul activităţilor nu le permitea să dea examenul în sesiunea normală.

MECTS a demarat deja o anchetă privind listele pentru a afla cîţi dintre aceşti  elevi au fost îndreptăţiţi să susţină acum examenul de bacalaureat şi cîţi nu.

S-a apucat de canotaj la 17 ani!
"Un element al anchetei", după cum s-a exprimat ministrul Pop, îl reprezintă si cazul fiicei Doinei Melinte, fosta preşedintă a Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret. Dorina Daiana Melinte, elevă la Liceul de arte plastice "Nicolae Tonitza" din Bucureşti, a susţinut şi ea Bac-ului la Bacău în calitate de sportiv, respectiv canotoare, deşi ea nu apare în nici o bază de date la concursurile de canotaj interne sau internaţionale!

"Nici o persoană implicată în canotajul românesc nu poate să afirme că a văzut-o vreodată pe Daiana Melinte într-o barcă. Aceasta nu a luat startul la nici un concurs, nu există în nici un lot", au declarat pentru Gazetă, sub anonimat, cîţiva antrenori de canotaj.

Daiana Melinte apare însă în documentele FR Canotaj ca fiind legitimată pentru prima dată în octombrie 2011, fiind sportivă la CS Dinamo, selecţionată de Robu Valentin. "Fata aceasta  a vrut să facă sport şi a fost legitimată anul trecut" a fost explicaţia oferită de Elisabeta Lipă, preşedinta FRC, dar şi comandantul CS Dinamo.

Sesiunea specială a bacalaureatului a declanşat controverse după ce reprezentanţii Comitetului Olimpic şi Sportiv Român s-au declarat surprinşi de numărul mare, aproape 900, de candidaţi, deşi sînt activi doar 108 juniori olimpici aflaţi în anul terminal de liceu.

După contestaţie a luat Bac-ul
Iniţial, Daiana Dorina Melinte a picat Bac-ul olimpicilor, aceasta avînd o medie de 5,73. După contestaţia depusă vinerea trecută, fata fostei preşedinte a ANST a promovat, cu 6,41. Aceasta a obţinut o mărire a notei de la geografie, de la 7,20 la 8,25, dar şi a notei de la limba si literatura română, de la 5 la 6.

Gimnastele nu au avut succes
În aceeaşi sesiune de bacalaureat a olimpicilor au susţinut examenul şi gimnastele Amelia Racea şi Diana Chelaru, eleve la Colegiul Naţional Sportiv "Cetate Deva". Racea a picat cu 5,16, iar Chelaru, proaspătă campioană europeană cu echipa, cu 5,00. Cele două au făcut contestaţie, dar nu au avut succes. Mai mult decît atît, în urma revizuirii lucrărilor, nota Ameliei Racea la limba şi literatura română a fost micşorată de la 5,4 la 3,9!Cine este cel mai de temut interlop din România. Poreclit “Ștefan cel Mare” a pus Moldova sub asediu
Libertatea
Comentarii (2)
inima_de_caine  •  04 Iunie 2012, 11:29

Bacalaureatul nu e un examen national, a devenit o obsesie nationala, o sperietoare nationala, o furaciune nationala! Toata lumea incearca sa-l pacaleasca si, in jurul lui, s-a dezvoltat o adevarata microindustrie, de la cadrele didactice care accepta bani pentru supranotare si se inghesuie sa faca parte din comisii, la micii comercianti care furnizeaza catering-ul pt "protocol"... Si toata lumea cauta sa previna fraudarea bacalaureatului lasand la o parte adevarata cauza care provoaca aceasta isterie a bacalaureatului: invatamantul sub orice critica, in care pregatirea elevilor este submediocra, necentrata pe nevoile lor, determinandu-i sa apeleze la astfel de solutii murdare!

dan76cj  •  04 Iunie 2012, 08:29

nu am suspectat-o niciodata de inteligenta....

Vezi toate comentariile (2 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
11:00 Tenis, WTA
Turneul din Strasbourg
Digi 2
21:00 Fotbal, Liga 1
Gaz Metan - Dinamo
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Fotbal, Serie A
Milan - Bologna
Digi 2, Telekom 2
22:00 Fotbal, La Liga
Betis - Valladolid
Digi 4, Telekom 4
Program TV complet

Liga 1