SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ

Micul prinț » Un puști de 17 ani a cucerit aurul olimpic la snowboard și a stabilit un record

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 12 februarie 2018 10:41

Americanul Gerard Redmond are numai 17 ani. Asta nu l-a împiedicat să culeagă de la PyeongChang aurul olimpic. E cel mai tânăr campion olimpic american din istorie.

Snowboard-ul e cool. E tineresc și șmecher, tocmai potrivit pentru sportivi de vârste fragede, care însă știu să facă spectacol desăvârșit pe pârtie. Slopestyle combină viteza cu acrobațiile, înscriindu-se în rândul sporturilor extreme, pline de adrenalină, atât de plăcut de privit.

Gerard Redmond are mutra unui vrăjitor creț, care a avut parte de multe victorii în etapele de Cupă Mondiale ale probei sale. La PyeongChang a fost cel mai tânăr din competiție și a agățat aurul în ultima rundă din întrecere. După el, pe podium doi canadieni – Max Parrot și Mark McMorris.

Red este, de asemenea, primul reprezentant al SUA care obține medalia de aur la această ediție a Jocurilor Olimpice, dar și primul campion născut în anul 2000 sau după. Totuși, nu l-a depășit ca vârstă pe cel mai tânăr campion olimpic din istorie, finlandezul Toni Nieminen, care avea 16 ani când a câștigat proba de trambulină mare, în 1992.

gettyimages 917145500

Frig sau emoție?

"Îmi spuneam doar că nu trebuie s-o dau în bară", a recunoscut Red după concurs, știind că primele sale două manșe nu fuseseră dintre cele mai fericite. "Când eram acolo, sus, îmi ziceam doar că trebuie să aterizez ca lumea, să nu stric totul la ultima săritură".

Cel mai tânăr erou al steagului cu dungi și stele și-a început drumul în suburbiile din Cleveland, apoi s-a mutat în Colorado, unde cel mai mult s-a antrenat în spatele casei, pe o pârtie.

"A fost o nebunie, ca să fiu cinstit", a declarat Gerard. "Încă nu-mi vine să cred. Tremur acum și nu știu dacă de frig sau de emoție. Sunt în culmea fericirii. Aș fi fost fericit cu un loc pe podium oricum, dar așa lucrurile au ieșit perfect". 

6 frați are Redmond: două surori și patru frați. Toată familia lui a venit să-l susțină la JO

10 ani avea când a început să se antreneze pentru snowboard puștiul născut pe 29 iunie 2000

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  12 Februarie 2018, 16:11

Frumos material doamna!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close