SPORTURI  »  ALTELE  »  HOCHEI

Elogiată în The New York Times! O microbistă al cărei tată e român i-a salvat viața unui membru din staff-ul tehnic a unei echipe de hochei

Nadia Popivici și mesajul care i-a salvat viața lui Brian Hamilton // Foto: gofundme.com
Nadia Popivici și mesajul care i-a salvat viața lui Brian Hamilton // Foto: gofundme.com

Articol de - Publicat luni, 03 ianuarie 2022 10:30 / Actualizat luni, 03 ianuarie 2022 11:37

Nadia Popovici, o tânără în vârstă de 22 de ani, fan al echipei de hochei Vancouver Canucks, i-a salvat viața lui Brian Hamilton, asistent responsabil de echipament al grupării canadiene.

Nadia se afla la finalul lunii octombrie la meciul pe care Vancouver Canucks îl disputa cu Seattle Kraken și în timp ce se uita la fazele de joc a observat o aluniță care părea cancerigenă pe ceafa lui Brian Hamilton. Măsura aproape doi centimetri și avea o formă neregulată și o culoare roșu-maronie, toate acestea fiind caracteristici ale unei alunițe canceroase.

Nadia Popovici i-a salvat viața lui Brian Hamilton

Pentru a-i atrage atenția asupra situației potențial periculoase, Nadia a scris un mesaj pentru el pe telefon și i l-a arătat la finalul meciului, în timp ce acesta trecea pe lângă ea, informează The New York Times.

„E posibil ca alunița de pe ceafa ta să fie canceroasă. Te rog, du-te la un medic!”, era mesajul. Brian l-a văzut și a trecut pe lângă ea mai departe.

Inițial, Nadia a crezut că el era conștient deja de pericol, însă se pare că membrul din staff-ul tehnic al echipei Vancouver abia atunci aflase și i-a urmat sfatul. A mers la un medic care i-a confirmat că alunița e canceroasă și a început imediat un tratament.

Răsplata: 10.000 de euro pentru a-și continua studiile medicale

Brian Hamilton a vrut să îi mulțumească tinerei care i-a atras atenția asupra aluniței, însă nu știa cine este, așa că a demarat o campanie online pentru a da de ea.

A aflat că e studentă la medicină, așa că i-a oferit o bursă de 10.000 de dolari pentru a-și acoperi o parte din fondurile necesare pentru studii. În plus, la următorul meci în care Vancouver Canucks și Seattle Kraken s-au întâlnit, în urmă cu câteva zile, ea a fost invitat de onoare. I s-a mulțumit print-o proiecție pe tabela de marcaj și a primit aplauzele întregului stadion.

„M-a scăpat de o moarte lentă. Doctorul mi-a spus că dacă aș fi ignorat alunița încă 4-5 ani, nu aș mai fi putut face nimic.”, a declarat Brian. 

Medicii i-au confirmat că are un melanom malign de tip 2, un tip de cancer de piele care, pentru că a fost depistat repede, a putut fi îndepărtat și tratat cu ușurință.

Nadia Popovici, erou și în pandemia de Covid-19

Pentru Nadia Popovici nu a fost prima dată când a sărit în ajutorul celor din jurul ei. Mama ei a dezvăluit, pe twitter, un gest impresionant al fiicei sale.

Nadia a scris o scrisoare prin care își oferea sprijinul și pe care a lipit-o pe ușa tuturor vecinilor din cartierul ei. Iată ce transmitea în scrisoare:

Bună vecinilor, 

Mă numesc Nadia Popovici și studiez medicina la Universitatea din Washington. În aceste timpuri fără precedent, înțeleg că distanțarea socială este o nevoie critică. Am descoperit că este aproape imposibil să comandăm alimente online, livrarea este greoaie, cu taxe mari și timp lung de așteptare. 

Familia mea și eu ne-am dori să ajutăm pe oricare din voi este mai în vârstă, bolnav, persoană însărcinată sau în orice fel de pericol, oferindu-vă serviciile noastre pentru cumpărăturile de alimente. 

Dacă îmi veți da un telefon sau un mesaj cu lista voastră de cumpărături, aș fi onorată să vă ajut și să le las la ușa voastră. Vă voi lăsa bonul fiscal și îmi puteți trimite banii pe cumpărături prin venmo, paypal, apple pay sau, pur și simplu, cash în fața ușii. Nu voi accepta alte plăți suplimentare sau bacșiș pentru cumpărăturile făcute, în afară de cât au costat ele. Vreau doar să fim cu toții în siguranță și sănătoși. 

Dacă aveți alte întrebări sau sunteți interesați de acest serviciu, vă rog să mă căutați pe telefonul meu. 

Cele bune, 
Nadia Popivici

Nadia are tată român și mamă sud-coreeană, ambi imigranți în Canada. Cei doi au divorțat când Nadia era încă mică.

Citește și alte știri:

Misterele lui 2022 » 7 mari dileme în noul an: de la Apocalipsa lui Dinamo până la temerile că Halep și Neagu sunt la capătul puterilor

Un sportiv a fost găsit mort în pădure, la doi ani de la dispariție: „Suntem distruși!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează