SPORTURI  »  ALTELE  »  PAPA FRANCISC ÎN ROMÂNIA

PAPA FRANCISC ÎN ROMÂNIA // Daniel Ghiță s-a revoltat din cauza vizitei Papei Francisc: „Ne ploconim ca slugile în fața Papei, care e catolic! Ați început campania împotriva Bisericii Ortodoxe Române”

Papa Francisc
Papa Francisc

Articol de GSP - Publicat duminica, 02 iunie 2019 15:36

Luptătorul Daniel Ghiță, 38 de ani, a postat un mesaj vehement legat de vizita Papei Francisc în România.

Pe contul său de Facebook, Daniel Ghiță a criticat dur vizita de trei zile a Papei Francisc și a spus că nu este de acord cu banii cheltuiți pentru acest eveniment, și nici cu faptul că românii ortodocși îl stimează pe Suveranul Pontif, reprezentatul Bisericii Catolice.

Mesajul integral al lui Daniel Ghiță

„Toată ziua ne intoxicați cu venirea Papei in România. Îl înjurăm pe Patriarhul nostru ortodox, dar ne ploconim ca slugile în fața Papei, care e catolic!  Cât costă toată vizita ? Nu puteam construi o clinică pe banii ăștia? Care este scopul vizitei?

Prima dată ați început campania împotriva Bisericii Ortodoxe Române cu slogane «vrem spitale, nu catedrale». Acum nu mai vreți? E o campanie de a denigra Catedrala Mântuirii Neamului! Nu aveam voie să avem așa catedrală? Unde sunt toți eroii neamului nostru? Trebuie să ne dispară și religia?

Cine plătește paza și mașinile? Din banii poporului? Știe cineva cât ne costă aceasta vizită a Papei în România?

Noi suntem creștini ortodocși și așa o sa rămânem! Papa în 2014: «Singurul lucru pe care îl dorește Biserica Catolică și ceea ce încerc și eu ca episcop al Romei este unitatea cu Bisericile Ortodoxe», a afirmat Suveranul Pontif într-un mesaj citit în prezenta Patriarhului Ecumenic de Constantinopol, Bartolomeu I, cel mai prestigios demnitar ortodox.

Fraților, nu vă uitați religia creștin ortodoxă! Este unica care ne-a ținut uniți (poporul român) și încă ne mai ține uniți. Luați exemplul Bulgariei, care nu permite ca preoții ortodocși să se roage cu Papa! Nu va lăsați manipulați de campania (electorală) agresivă care se face pe toate posturile TV.

Acum nici religia noastră nu e bună? Eu sunt român creștin ortodox și așa rămân până la moarte! Nihil Sine Deo”

Daniel Ghiță

Papa Francisc a venit vineri în România și va pleca azi, după vizite la București, Șumuleu-Ciuc - județul Harghita, Iași și Blaj. Papa Francisc este al 266-lea episcop al Romei, fiind ales în această funcție pe 13 martie 2013. Originar din Argentina, Suveranul Pontif a vizitat România la exact 20 de ani după vizita Papei Ioan Paul al II-lea.

Vezi și:

FOTO Gică Hagi și Ivan Patzaichin au trimis cadouri pentru Papa Francisc » Ce i-au dăruit Suveranului Pontif

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (34)
316826555886460
Andreea Felman  •  04 Iunie 2019, 08:55

Uite ce e batausule, daca tot ti-a zis cineva de latina iti mai dau eu una la care sa cauti traducerea si sa meditezi: NE SUTOR ULTRA CREPIDAM!

2240789742665107
Nicolaie Maries  •  03 Iunie 2019, 23:13

Referitor la mesajul papei in general: Papa (iezuitul) l-a avertizat pe Patriarhul Daniel si pe noi ca ne vrea frati(el stie de ce rang intre catolici) si uniati=unitate(toata Romania nu numai Ardealul ca in secolul XVIII). Dupa ce pleaca asteapta sa-i implinim dorinta, ca daca nu o implinim statul RMANILOR se va dezmembra(ca in 1940, fara sa se traga un foc pentru apararea granitelor). Cu voie si putere de la Domnul ROMANII isi vor reface statul, cel putin partial cum este acum cu granite ciuntite sau de la Nistru pin’ la Tisa. Insa noi sa fim increzatori in voia Domnului; chiar si cu statul dezmembrat sa ne organizm prin Biserica Una Soborniceasca si Apostoleasca, sa facem copii si chiar sa ne veselim. Doamne multumim Tie pentru toate.

serg_iordan
serg_iordan  •  03 Iunie 2019, 10:30
Postat de Razvan Claudiu pe 03 Iunie 2019, 10:24

Amice religia este aceiasi, doar versiunile sunt diferite!

Știu dar ce majoritara a romanilor nu e buna...se tot vorbește de ce le a făcut niște atei romani( comuniști) unor episcopi catolici... DAR DE CE NU SE VORBESTE CE A FĂCUT ÎMPĂRĂTEASA MARIA TEREZA LA PRISLOP...de exemplu...in. Unele catolicismului...

Vezi toate comentariile (34)
Comentează