SPORTURI  »  ALTELE  »  SCANDAL

Încă un scandal de proporții în sportul românesc! O sportivă din lotul olimpic de bob face acuzații grave la adresa propriului antrenor: „Eram în lenjerie intimă, a intrat peste mine în cameră” + reacția COSR

Ioana Gheorghe (în stânga), alături de antrenorul Paul Neagu și de o altă colegă. Sursă foto: Ziua de Vest
Ioana Gheorghe (în stânga), alături de antrenorul Paul Neagu și de o altă colegă. Sursă foto: Ziua de Vest

Articol de GSP - Publicat marti, 24 noiembrie 2020 10:40 / Actualizat marti, 24 noiembrie 2020 11:55

Un nou scandal de proporții zguduie sportul românesc. Ioana Gheorghe (23 de ani), membră a lotului olimpic feminin de bob, a lansat acuzații deosebit de grave la adresa lui Paul Neagu (66 de ani), antrenorul lotului olimpic. Tânăra îl acuză pe antrenorul său, printre altele, de violență, hărțuire, intimidare și proxenetism. Într-o primă reacție oficială, Comitetul Olimpic și Sportiv Român solicită Federației schimbarea antrenorului până la finalizarea anchetei. 

Într-un articol amplu, site-ul ziuadevest.ro prezintă un posibil caz deosebit de grav petrecut la lotul feminin de bob. Ioana Gheorghe, o sportivă de 23 de ani, membră în echipa României, s-a hotărât, impulsionată și de logodnicul ei, să iasă în presă și să facă dezvăluiri despre antrenorul ei. Acuzatul este antrenorul lotului olimpic feminin de bob, Paul Neagu, cel care, în decursul ultimilor ani, și-ar fi abuzat în diverse moduri elevele de la lot, conform Ioanei Gheorghe. 

„Eram în lenjerie intimă, iar el a intrat peste mine în cameră”

Episodul care a determinat-o pe Ioana Gheorghe să vorbească s-ar fi petrecut duminică, 15 noiembrie, în timp ce lotul național de bob era prezent în orașul leton Sigulda, unde echipa României efectua ultimele pregătiri înainte de startul competițiilor. Potrivit spuselor acesteia, antrenorul Paul Neagu ar fi intrat peste tânără în cameră. Ea relatează propria variantă despre ceea ce s-ar fi întâmplat în spatele ușilor închise: 

„Am avut niște altercații cu această fată, colega mea. Fiind rivale, ne urmărim fiecare interesul. De anul trecut și până acum, eu sunt titulară, sunt împingătoarea numărul 1. Ea a făcut tot posibilul să încerce să mă saboteze (...)

În ziua respectivă, își ținea ziua de naștere una dintre colege. Paul Neagu, antrenorul, știa că am rămas singură în cameră, că fetele au mers la băieți, în clădirea de lângă, și că eu niciodată nu merg în cameră la ei. Atunci, mi-a trimis un mesaj pe WhatsApp, în care mi-a spus că fetele au plecat la băieți și m-a întrebat dacă putem să discutăm puțin. I-am răspuns, între ghilimele, cu ceea ce mi-a spus logodnicul meu că a vorbit cu el, «că sunt mediocră, că nu mai progresez, că îmi fac bagajele să plec acasă». A văzut mesajul după 10 minute și, în nici 12, în total, a fost la mine în cameră. 

Eram în lenjerie intimă, numai ce ieșisem de la duș. A intrat peste mine în cameră, nici nu l-am văzut la început, pentru că ascultam muzică în căști. Când l-am văzut, eram la mine la pat. Mi-a smuls telefonul din mână. În momentul în care i-am spus să îmi dea telefonul înapoi, că nu are niciun drept să îl ia, s-a repezit. Eu eram în pat și el stătea în picioare și se uita de deasupra mea. Avea telefonul în mână și a încercat să dea cu el în mine. Atunci, l-am prins de mână, l-am întrebat «Ce faceți?». A încercat să mă jignească și să mă înjure. Eu am strigat-o pe colega mea care era în dormitor. El a început să îmi râdă în față «Nu ai martori, nu știe nimeni». Până la urmă, a văzut că era în cameră. A început să spună «Nu ți-am făcut nimic, nici nu te-am atins. Niciun fel de problemă, acum ies din cameră». 

Îi zicea colegei «Fata asta are halucinații, nu știe ce vorbește. A luat-o razna, a înnebunit. Îi trebuie psihiatru». După ce a plecat, am întrebat-o pe colega mea dacă a auzit ce s-a întâmplat, a spus că nu…”. La fel, când a venit și poliția, la apelul logodnicului, colega nu a recunoscut nimic. „Mi-au râs în nas- Ioana Gheorghe, pentru ziuadevest.ro

Încă un scandal de proporții în sportul românesc! O sportivă din lotul olimpic de bob face acuzații grave la adresa propriului antrenor: „Eram în lenjerie intimă, a intrat peste mine în cameră” + reacția COSR
Paul Neagu, antrenorul lotului de bob

Imediat după episodul petrecut în camera sportivei, Ioana Gheorghe a luat decizia să părăsească de urgență hotelul unde se afla delegația României. Christian Toth, logodnicul acesteia, povestește: 

„Foarte important de menționat că, pe lângă aceste agresiuni fizice și că a intrat peste ea în cameră, iubita lui – amanta, el este căsătorit – este în aceeași echipă. Nu este legal asta. Chiar ea a spus «Să nu crezi că Paul Neagu ar fi vrut să te agreseze sau violeze». Noi nu ne-am gândit la viol, dar iubita lui vedem că s-a gândit…”, a afirmat logodnicul Ioanei Gheorghe, potrivit sursei citate. 

„Mi-a smuls telefonul din mână și a încercat să mă lovească”

Episodul petrecut în camera de hotel din Letonia n-ar fi fost unul singular. Aceeași Ioana Gheorghe, care în trecut a făcut atletism, dar s-a reprofilat și a mers către bob, a lansat alte acuzații de o gravitate extremă la adresa antrenorului respectiv: 

„Am fost la atletism. Am ales să mă duc la bob anul trecut, cu toate că am auzit povești despre antrenorul ăsta că este proxenet și că se ocupă cu femei, că este împreună cu o sportivă, colega mea. Cu toate astea, am ales să mă duc acolo, să văd ce rezultate pot obține. Anul trecut (2019), după ce am plecat din Timișoara în sezonul competițional în septembrie, la nici o lună după, în octombrie, antrenorul meu, Paul Neagu, a avut prima agresiune fizică și verbală asupra mea. 

A intrat peste mine în vestiarul de femei, mi-a smuls telefonul din mână și a încercat să mă lovească. L-am prins de mână și am strigat după ajutor, am strigat-o pe colega mea care era în sală. Antrenorul a început să îmi râdă în față «Nu ai niciun martor, nu știe nimeni ce am făcut». Când au ajuns colegele mele, a început să spună că am luat-o razna, că am înnebunit, că nu știu ce vorbesc, că nu m-a bătut nimeni. În clipa aia, am spus că dacă se mai întâmplă vreo agresiune fizică sau verbală sau mă mai jignește, eu o să plec acasă. Am continuat bine sezonul, după care m-am întors în Timișoara”.

Alte întâmplări au mai avut loc în perioada mai – septembrie 2020, când lotul a fost la Constanța, unde era baza de antrenamente, la pensiunea Sport Forum. Aici, aceasta a mai avut o agresiune, însă față de altă colegă, la care au asistat și logodnicul și părinții Ioanei. „I-a spus că o să o rupă în bătaie, că o să îi rupă gura, a sărit la ea să o bată. Nu am văzut momentul, dar am auzit toată discuția pentru că eram la balcon. Logodnicul meu și părinții erau acolo, la masă, la 10 centimetri -  Ioana Gheorghe, pentru Ziua de Vest

Ioana Gheorghe a mai dezvăluit că o altă colegă de la lot ar fi fost victima fiului lui Paul Neagu, Andreas: 

„O altă colegă mi-a mărturisit în cameră faptul că ea și-a pierdut împingătoarea înainte de jocurile olimpice pe motiv că Paul Neagu a lovit-o! Atunci, ea a intrat într-o formă gravă de depresie. Ea știe despre agresivitatea lui Paul Neagu, doar este îndrăgostită de abuzatorul ei. În Winterberg, cu 2 săptămâni înainte de Sigulda, noi fiind în sezon, Andreea a mărturisit «,,Andreas (băiatul lui Paul Neagu, care este antrenorul nemților – n.r.) m-a bătut!»”.

Încă un scandal de proporții în sportul românesc! O sportivă din lotul olimpic de bob face acuzații grave la adresa propriului antrenor: „Eram în lenjerie intimă, a intrat peste mine în cameră” + reacția COSR
Ioana Gheorghe (în stânga), alături de antrenorul Paul Neagu și de o altă colegă

Logodnicul Ioanei: „Paul Neagu se ocupă cu proxenetism”

Acuzele Ioanei Gheorghe și ale logodnicului său continuă și ating sfere importante de influență. Potrivit spuselor acesteia, antrenorul Paul Neagu ar avea relații cu lumea interlopă și ar beneficia de sprijin politic. Ea le-ar fi pus pe fete să se întâlnească cu diverși bărbați din Constanța:

Foarte important de menționat este că acest om se ocupă în Constanța cu proxenetism. Ele au fost duse din timpul lor liber, sâmbătă și duminică cu diverși oameni din lumea interlopă. Știm de domnul Mazăre din Constanța, bine-cunoscut. Erau rugate să se îmbrace cât mai provocator. Acei oameni le făceau diferite propuneri, el le prezenta drept «fetițele lui» și, dacă cineva dorea, putea să ia legătura cu ele. Ioana chiar a fost certată pe această chestie, că și-a permis ca unui moș libidinos, că nu pot să îi spun altfel, să i-o taie, cu alte cuvinte. I s-a spus că din cauza ei nu mai sunt invitate la acele mese - Christian Toth, logodnicul Ioanei

„La acele întâlniri, ne punea să ne îmbrăcăm provocator, să zâmbim oricărui bărbat și să facem ce ni se spune. Indiferent ce ni se propunea, nu aveam dreptul să spunem nimic. În mai, mi-am permis să-i răspund unui bărbat care mi-a făcut referiri perverse. De atunci, Paul spune că din vina mea «nu mai suntem invitate la masă. Tot la Constanța, de exemplu, un anume «Ianis din Portul Tomis» l-a întrebat pe antrenor dacă „are vreo fetiță pentru el, acesta răspunzând «Desigur, ți le aduc la masă să le vezi», a declarat Ioana Gheorghe. 

Le trimitea fetelor mesaje cu tentă sexuală

Totodată, Ioana Gheorghe a făcut publice și mai multe mesaje vulgare și cu tentă sexuală pe care ea și alte colege de la lot le-ar fi primit pe grupul de WhatsApp din partea antrenorului Paul Gheorghe: 

Încă un scandal de proporții în sportul românesc! O sportivă din lotul olimpic de bob face acuzații grave la adresa propriului antrenor: „Eram în lenjerie intimă, a intrat peste mine în cameră” + reacția COSR
Încă un scandal de proporții în sportul românesc! O sportivă din lotul olimpic de bob face acuzații grave la adresa propriului antrenor: „Eram în lenjerie intimă, a intrat peste mine în cameră” + reacția COSR
Încă un scandal de proporții în sportul românesc! O sportivă din lotul olimpic de bob face acuzații grave la adresa propriului antrenor: „Eram în lenjerie intimă, a intrat peste mine în cameră” + reacția COSR
Încă un scandal de proporții în sportul românesc! O sportivă din lotul olimpic de bob face acuzații grave la adresa propriului antrenor: „Eram în lenjerie intimă, a intrat peste mine în cameră” + reacția COSR
Sursă: ziuadevest.ro

Contactat de publicația Ziua de Vest pentru a proba veridicitatea acuzelor, antrenorul Paul Neagu a evitat dialogul, rezumându-se la a declara „Luați legătura cu Federația”. 

COSR s-a sesizat: 

Astăzi, 24 noiembrie 2020, Comitetul Olimpic și Sportiv Român a emis un comunicat cu privire la incidentele petrecute în cadrul lotului olimpic feminin de bob. Mai jos redăm comunicatul integral al COSR: 

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a luat cunoștință încă de la început de faptele petrecute la Lotul Olimpic de Bob al României, în cantonamentul din Letonia, de la Sigulda, și dezaprobă orice gest care aduce atingere oricărui sportiv. 

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) cere Federației Române de Bob și Sanie (FRBS) ca până la definitivarea cercetării să numească un nou antrenor care să asigure continuitatea pregătirii pentru componentele Lotului Olimpic de Bob și participarea la competițiile internaționale din calendarul Federației Internaționale de Bob și Skeleton. 

Totodată, Comitetul Olimpic și Sportiv Român a solicitat în regim de urgență Federației Române de Bob și Sanie să analizeze situația și să acționeze rapid pentru clarificare și soluționare. COSR își exprimăm totalul dezacord față de astfel de situații și oferă sprijinul total pentru ca sportiva Ioana Teodora Gheorghe să își poată continua pregătirea în condiții de siguranță până la soluționarea și clarificarea situației. Ne manifestăm totala deschidere și sprijinul necondiționat pentru ceilalți sportivi ai Lotului Olimpic de Bob al României. 

Activitatea lor trebuie să continue, sezonul competițional este la început iar pregătirea pentru Jocurile Olimpice de la Beijing 2022 este în plină desfășurare. Salutăm orice decizie a persoanelor din anturajul sportivilor care ar putea debloca situația, pentru suportul psihic și mental al acestora. Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu va prezenta situația Comitetului Executiv de miercuri, 25 noiembrie 2020, în regim de urgență. COSR respinge și retrage orice sprijin persoanelor care încalcă prevederile Chartei Olimpice.

  • Cunoști cazuri de abuz în sportul românesc juvenil? Scrie-ne povestea ta într-un mesaj pe www.NuAbuz.ro. Noi o vom verifica si o vom publica, pastrand confidentialitatea surselor

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (8)
briceag
briceag  •  24 Noiembrie 2020, 17:08

Pe antrenor il cheama NEAGU, nu Gheorghe! Totusi cand faci presa trebuie sa iti pui picaturi in ochi sau ochelarii. "Totodată, Ioana Gheorghe a făcut publice și mai multe mesaje vulgare și cu tentă sexuală pe care ea și alte colege de la lot le-ar fi primit pe grupul de WhatsApp din partea antrenorului Paul Gheorghe: "

briceag
briceag  •  24 Noiembrie 2020, 17:05
Postat de 1948forever pe 24 Noiembrie 2020, 13:43

interesanta si poza. si faptul ca o agresata s-a indragostit de abuzatorul de 66 de ani. oricum barbatii astia trebuie impuscati pentru astfel de tratament.

Orice ar prezenta presa, degeaba ne dam noi cu parerea. Putem spune despre un om ca e un nenorocit doar dupa ce e condamnat! Normal nu e sa se dea un mosneag la eleve. Astia vor trafic, noi mai vrem sa aflam despre caz numai dupa ce se solutioneaza. E in mana autoritatilor.

briceag
briceag  •  24 Noiembrie 2020, 17:02
Postat de alfabetta pe 24 Noiembrie 2020, 13:28

Toată relatarea e o nebuloasă. Dac antrenatoru e suspendat pe timpul cercetării,q.rvulița de ce nu este ? Toate fetele plecați pe la băieți ( gruppensex), Mai puțin una / colega /salvatoarea . În bază de antrenament( Constanța) cu... logodnicu și păriții E prea cu AȚA ALBĂ. Io zâc că fata vrea bani de nuntă .

La cum arata bruneta, te cred si eu! :)) Si batranul de mai jos, Iosif Valahul, e un fel de guru pentru tinere...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close