SPORTURI  »  ALTELE  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO Ana Maria Popescu elucidează misterul glumei cu Cristi Borcea, de pe aeroport: „Mi-am dat seama ulterior că lumea nu știe”

Ana Maria Popescu, vicecampioană olimpică în proba de spadă la Tokyo, a fost invitată lui Ovidiu Ioanițoaia în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.
Ana Maria Popescu, vicecampioană olimpică în proba de spadă la Tokyo, a fost invitată lui Ovidiu Ioanițoaia în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 august 2021 19:29 / Actualizat miercuri, 18 august 2021 20:01

Ana Maria Popescu, vicecampioană olimpică în proba de spadă la Tokyo, a fost invitată lui Ovidiu Ioanițoaia în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”. 

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

La revenirea în țară, Ana Maria Popescu l-a confruntat pe ministrul Eduard Novak. Vicecampiona olimpică a explicat motivul răbufnirii.

„Nu am vrut să-i reproșez ceva personal domnului ministru. Sportul acesta românesc e băgat în seamă o dată la patru ani. Acolo a fost revolta mea cea mai mare. Unele sporturi, nu doar scrima. Rubrica alte sporturi, care trăiește din patru ani de zile... Eu mereu am fost la alte sporturi”, a spus Ana Maria Popescu, la „Prietenii lui Ovidiu”. 

VIDEO Ana Maria Popescu și gluma cu Cristi Borcea: „Mulți n-au înțeles-o”

În cadrul conferinței de pe aeroport, Ana Maria Popescu a făcut și o referire la Cristi Borcea, în glumă, în momentul în care a observat numărul mare de reporteri. Sportiva a făcut lumină și în acest caz. 

„Mulți n-au înțeles nici gluma mea de la aeroport cu domnul Borcea. Mi-am dat seama ulterior că nu multă lume știe episodul. În anul 2015, când noi alergam în echipă să ne calificăm la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, ne-am întors cu o medalie de bronz chiar de la o Cupă Mondială de la Rio. Era doar o medalie de bronz, nimic extraordinar.

În momentul în care am aterizat la București și s-au deschis ușile aeroportului și am văzut atâtea camere și atât de mulți reporteri, ne-am speriat. Pentru că niciodată scrima nu prezenta atâta interes pentru media. Nu înțelegeam de unde atâta interes. 

În acel moment unul dintre jurnaliștii care ne-a fost alături de cele mai multe ori a apărut din mulțime și ne-a spus că nu sunt pentru noi și vine domnul Borcea. Erau multe televiziuni care nu aveau redacții de sport. Atunci, când noi am atras atenția unui jurnalist au venit și ceilalți crezând că suntem importante și a rămas acea glumă cu domnul Borcea”, a explicat Ana Maria.

Ce regretă Ana Maria Popescu, după discursul adresat lui Eduard Novak

„Știu că au curs râuri de cerneală pe acest subiect. Pe deoparte mă bucur că s-a vorbit de sport, nu mă bucur că am folosit acel ton. Și dacă e să-mi reproșez ceva din ce s-a întâmplat la aeroport este tonul, dar mesajul rămâne același. Simțeam că trebuie să ridic tonul ca să mă fac auzită și să-mi înghit lacrimile. Sunt foarte mulți care au înțeles că ceream acei 5 milioane de lei pentru mine. Nu, eu sunt un sportiv care știe unde îi este locul, care este mulțumit cu ce-a primit până acum și cu ce primește.

Niciodată nu am spus ceva despre mine, dar nu vreau ca acei copii pe care îi avem în sală să mai sufere. Eu pentru ei cer, pentru ei urlu, nu vreau ca ei să mai treacă prin ce-am trecut noi. Prin costume îngălbenite de vreme și împrumutate de la colegii mai mari. Prima mea mască am primit-o de la un coleg de-al tatălui meu care făcuse scrimă în tinerețe. Și astăzi se întâmplă la fel! 

Scrima nu este sprijinită chiar dacă are cel de-al treilea buget. Există competiții de cadeți, juniori, seniori, și nu vorbesc de un calendar complet pentru primele două categorii banii nu ajung. Și ce-mi doresc eu cel mai mult este să-i degrevăm pe părinți care-i susțin”, a adăugat Ana Maria Popescu.

Sunt copii care ar putea să performeze, dar părinții nu mai fac față și îi pierdem. Echipamentele le cumpără părinții, deplasările le susțin părinții. Nu este în regulă și d-asta mă lupt și sunt vocală. Altfel n-o să mai existăm! Eu știu cât mi-a luat să aducem spada pe harta scrimei mondiale. 

Și noi n-o să mai avem niciodată timp să construim o generație. Medalia de aur de la Rio este munca în echipă timp de 15 ani! Nu ne mai dă nimeni timpul acesta. Noi am avut rezultate și resursele au fost investite în noi. Resursele Federației și ale cluburilor. Dar mai jos de noi, următoare generație s-a stins...
- Ana Maria Popescu

Vezi și alte știri din emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”: 

EXCLUSIV // VIDEO Culisele unui scandal uriaș » Acuze grave la adresa FRF: „Mi-a fost frică să nu-mi dopeze jucătorii de la națională!”

EXCLUSIV Povestea lui Florin Gheorghiu, șahistul român care l-a învins pe Bobby Fischer » Umilit de Nicolae Ceaușescu + blaturile nereușite din sportul minții

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
132285929103819
Andrei Eugen  •  19 August 2021, 18:05
Postat de Gabriel Miulescu pe 19 August 2021, 10:40

I s-a dat prea multa importanta acestei sportive care practica o disciplina aproape inexistenta in lume, de aceea are rezultate. Bunul simt ii lipseste cu desavarsire!

Ce așteptări poți avea de la un bătrân misogin, needucat și care foarte probabil își vărsa frustrările aici pentru ca nu a fost in stare sa petreacă mai mult de 5 minute in compania vreunei femei având in vedere bunul simt de care da dovada

whiteredarad
whiteredarad  •  19 August 2021, 11:06

Poti fi bugetar, poti fi " mahalagioaica' ( cint te jigneste fie si un ministru), cind tu ajuti tara ta... sa isi scoata fata, sportiv fiind, este laudabil. Istoria ...chit.. daca doar cea a sportului- va pastra numele si imaginea ta. Scrima romaneasca este un sport, (..." de eprubeta"),..care scoate performeri internationali, ca si canotajul, care nu vrea sa moara ca...gimnastica, hanbalul..etc. Asa ca un " amarastean' , daca nu-i place sportul, daca nu-i place mutra unui sportiv...macar sa ii respecte munca. Ana Maria Popescu este foarte departe - desi are performante exceptionale-de salariul unor sportivi de la Dinamo sau Steaua. Scrima TREBUIE susstinuta cit mai avem antrenori de valoare, daca nu...astia fie vor imbatrani ( ca Albu sau Bitang).., fie vor pleca si sportul va ajunge,...ca gimnastica,..adica ...nul.

367678170245994
Gabriel Miulescu  •  19 August 2021, 10:40

I s-a dat prea multa importanta acestei sportive care practica o disciplina aproape inexistenta in lume, de aceea are rezultate. Bunul simt ii lipseste cu desavarsire!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează