SPORTURI  »  ALTELE  »  GIMNASTICĂ RITMICĂ

VIDEO+FOTO Gimnastica ritmică, sportul de femei numărul 1 în România: „Ne dorim să convingem ministerul să mărească finanțarea”

Articol de - Publicat luni, 17 februarie 2020 17:30

Federația Română de Gimnastică Ritmică (FRGR), condusă de fosta campioană Irina Deleanu, și-a propus ca în următorii cinci ani să transforme gimnastica ritmică în sportul național numărul 1 pentru femei în România, se arată într-un comunicat remis de forul de specialitate, în urma conferinței de presă susținute azi.

În 2020, gimnastele Denisa Mailat și Annaliese Drăgan, pregătite de antrenoarea-legendă Maria Gîrbă, se antrenează pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokio (Denisa Mailat) din luna august și pentru Campionatul European de la Kiev (Denisa Mailat, Annaliese Drăgan), care va avea loc în luna mai 2020. 

"Obiectivele nu se pot realiza fără o participare activă a lotului de gimnaste la o serie întreagă de evenimente internaționale relevante în acest sport. De altfel, sportivele noastre tocmai s-au întors de la Grand Prix-ul de la Moscova, cu o medalie de bronz, Annaliese Drăgan, și două calificări în finalele de Senioare ale aceluiași prestigios eveniment, prin Denisa Mailat. 

Totodată, România trebuie să fie activă în organizarea unor evenimente de aceeași talie pentru a fi vizibilă în rândul celorlalte țări.", a declarat Irina Deleanu, președintele FRGR. Este vorba despre organizarea pentru al doilea al consecutiv, a etapei de Cupă Mondială de la Cluj (26-28 iunie, Cluj-Napoca, BT Arena) și a Cupei Irina Deleanu (21-22 februarie, Sala Polivalentă). 

Bugetul anual al FRGR este de circa 200.000 de euro, din care, puțin peste 50% este finanțat din resursele Ministerului Tineretului și Sportului. Cealaltă jumătate este finanțată din parteneriate, sponsorizări și vânzările de bilete la competițiile organizate de Federație. 

Președinta FRGR își dorește un buget de 500.000 de euro pe an, din 2021. "Sursele de finanțare vor fi aceleași. Ne dorim să convingem ministerul cu performanțele noastre că este vital să ne mărească finanțarea. 

De asemenea, ne vom concentra pe încheierea unor parteneriate strategice multianuale cu acele companii private care au ca prioritate susținerea sportului de performanță în România", a mai spus Irina Deleanu.

Vezi și: 

EXCLUSIV // VIDEO Marian Drăgulescu dezvăluie viicile pe care le are: „Fumez, beau cafea, dar și vin! Sarmalele sunt preferatele mele”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează