SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

Campioană olimpică, mondială și europeană, Simona Radiș respinge comparația cu David Popovici: „Sunt mai mult de atât”

Campioanele olimpice, mondiale și europene Simona Radiș (23 de ani) și Ancuța Bodnar (24 de ani) au fost primite astăzi la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă. +38   FOTO
Campioanele olimpice, mondiale și europene Simona Radiș (23 de ani) și Ancuța Bodnar (24 de ani) au fost primite astăzi la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă.

Articol de - Publicat luni, 26 septembrie 2022 17:00 / Actualizat luni, 26 septembrie 2022 18:55

Campioanele olimpice, mondiale și europene Simona Radiș (23 de ani) și Ancuța Bodnar (24 de ani) au fost primite astăzi la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă. 

Delegația României s-a întors astăzi de la Racice, acolo unde a obținut 4 medalii mondiale de aur. Simona Radiș și Ancuța Bodnar au scris o nouă pagină de istorie. Cele două dețin în acest moment titlurile olimpice, mondiale și europene la dublu vâsle. 

Elisabeta Lipă, pressing la Eduard Novak, la sosirea de la Mondialul de Canotaj: „Domnule ministru, sper să nu uitați ce ne-ați promis!”
CANOTAJ
Elisabeta Lipă, pressing la Eduard Novak, la sosirea de la Mondialul de Canotaj: „Domnule ministru, sper să nu uitați ce ne-ați promis!”

Simona Radiș, comparată cu David Popovici: „Nu suntem singurele fenomene!”

În prima parte a conferinței de la Salonul Oficial, Elisabeta Lipă, președintele Federației de Canotaj, a comparat-o pe Simona Radiș cu David Popovici: „Cu câţi sportivi ca Simona se poate lăuda România? Simona noastră este un fenomen. Simona Radiş este David Popovici al canotajului pentru că vorbim tot de apă".

La finalul lunii iunie, în momentul revenirii în țară cu titlurile mondiale la 100 și 200 de metri liber, Nicolae Ciucă i-a strâns mâna lui David Popovici pentru un total de 37 de secunde.

Comparată cu Popovici și întrebată dacă așteaptă un tratament asemănător din partea premierului, Simona Radiș a spus: „Aștept să ne întâlnim, să vedem. Eu sunt Simona Radiș, îmi păstrez numele! Mai mult decât David Popovici al apei eu sunt o Radiș Simona a canotajului românesc. Sunt convinsă că toată lumea canotajului mondial știe de mine. Fenomene sunt și continuă să apară. Nu suntem doar noi, ci toți sportivii care reușesc să cucerească medalii!”.

Comparația între David Popovici și Simona Radiș a rezultat din titlurile pe care cei doi le dețin. Înotătorul are aur mondial și european la 100 și 200 de metri liber, iar canotoarea are aur mondial și european în probele de dublu rame și 8 plus 1. 

Campioanele olimpice, mondiale și europene Simona Radiș (23 de ani) și Ancuța Bodnar (24 de ani) au fost primite astăzi la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă.
+34 FOTO

Simona Radiș și Ancuța Bodnar, după Mondialul istoric de la Racice

Simona Radiș a vorbit și despre performanța reușită alături de Ancuța Bodnar: „Mi-am dorit mult și mă bucur că mi-am îndeplinit visul. Îmi doresc ca cineva să vină din urmă și să bată aceaste rezultate. Așa mă va împinge și pe mine să mă autodepășesc. Trebuie să urmeze și alte medalii. Așa cum lumea ne spune la fiecare campioant internațional, suntem de neoprit și de neînvins”.

Ancuța Bodnar a împlinit pe 25 septembrie vârsta de 24 de ani, chiar în ziua cursei de aur: „Simona mi-a spus la mulți ani înainte și după cursă. A fost cea mai frumoasă zi de naștere. Am găsit și am avut cu mine bănuțul norocos. Ne-am dorit foarte mult să avem palmares complet. acum îl avem”.

România a obținut 4 medalii de aur la Campionatul Mondial de la Racice: 

Campioană olimpică, mondială și europeană, Simona Radiș respinge comparația cu David Popovici: „Sunt mai mult de atât”

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Interviuri cu Ancuța Bodnar și Simona Radiș, stăpânele absolute ale apei: „Nu era preconizat ca eu să trag în barca de opt”

Concluziile lui Adi Vasile, după CSM București - Bietigheim: „Un meci de handbal adevărat!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (30)
propaganda
propaganda  •  26 Septembrie 2022, 23:26

Asa da, imi placi

propaganda
propaganda  •  26 Septembrie 2022, 21:29
Postat de traian_v pe 26 Septembrie 2022, 18:28

Nu stiu exact ce a vrut sa spuna Simona Radis, dar nu cred ca vreo comparatie cu Popovici e oportuna. Sper ca nu au rastalmacit reporterii GSP din nou, sa creeze samanta de scandal. E ca si cum ai intreba cine e mai bun, in doua sporturi diferite.

A spus ca ea e Simona Radis si acesta e numele ei. Tu ai vrea sa te numesti Maradona al Romaniei? Poate nu i-ai vazut pe Hagi si Diego la Mondialul din 1990. Si Popovici a zis, el nu e Phelps, ci David Popovici.

dobrin
dobrin  •  26 Septembrie 2022, 21:26
Postat de propaganda pe 26 Septembrie 2022, 21:09

Timisorean sarb rupt de realitate, ce realizari personale ai? Poti macar sa vorbesti tu de astia si sa le minimizezi succesele? Popovici e detinatorul recordului mondial, doborat dupa ce l-a depasit pe cel al unui brazilian prins dopat, si care s-a ajutat si de costum. Imparti tu dreptate, Boogieman? Radis are toate sansele sa devina ca Lipa. Ce tot o dai cu olimpiada? Exista Mondiale an de an la care Radis reconfirma, iar Popovici nu vad de ce nu ar repeta si el succesele. Te-ai gandit tu sa minimizezi... Astia sunt peste fotbalistii tai! Ca Steaua 1986 si atat, altii ca performanta individuala ca Hagi, Chivu etc.

Nu le minimizez succesele, tocmai ca spun ca presa ar trebui sa-i lase in pace in loc sa le rastamaceasca declaratiile, sa sara cu comparatii, etc. Sunt tineri amandoi, au de unde sa progreseze.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează
Close