SPORTURI  »  ALTELE  »  C.M. DE NATAȚIE

update // video Robert Glință, locul 5 în cursa de 50m spate de la Mondiale! Federația Internațională a schimbat ierarhia finală

Robert Glință / Sursă foto: Imago Images
Robert Glință / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 iunie 2022 21:56 / Actualizat sambata, 25 iunie 2022 22:18

Robert Glință, 25 de ani, a terminat pe locul 5 finala probei de 50 de metri spate de la Campionatele Mondiale de natație!

În Duna Arena din Budapesta, într-o atmosferă superbă, Glință n-a prins, din păcate, podiumul. I-au lipsit 6 sutimi.

Pe culoarul al 7-lea, românul s-a clasat inițial pe locul 5, la egalitate cu grecul Christou - 24,57 secunde. Însă Justin Ress, cel care câștigase cursa, a fost descalificat inițial de arbitri în urma analizei video, astfel că Robert a urcat un loc.

La mai bine de 2 ore după finalul cursei, oficialii Federației Internaționale au revăzut cursa și i-au redat aurul lui Ress!

Robert Glință, pe locul 5 în finala Campionatului Mondial de 50m spate. Clasamentul complet

Robert Glință, locul 5 în cursa de 50m spate de la Mondiale! Federația Internațională a schimbat ierarhia finală

Robert Glință, al 5-lea în lume! Bravoo, Robert! Înotătorul român a încheiat cursa de 50 m spate a Mondialelor de la Budapesta pe locul 5, cu timpul de 24.57, la egalitate cu grecul Apostolos Christou. [...]

Glință, elevul lui Luka Gabrilo, și-a încheiat evoluțiile la această ediție a Campionatelor Mondiale. Felicitări, Robert! Vin Europenele de la Roma! Succes, suntem mândri de tine!

Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Robert Glință, locul 5 în proba de 50 m spate la Campionatul Mondial de la Budapesta România și-a încheiat în această seară prezența în probele de natație de la Campionatul Mondial de înot pentru seniori în bazin de 50 m, ediția Budapesta 2022, cu un nou rezultat foarte bun. 

Robert Glință s-a clasat pe locul 5 în finala probei de 50 m spate. Calificat în ultimul act cu timpul de 24.54 secunde – a șasea performanță din semifinale – Robert a înotat în finală cu timpul de 24.57, și s-a clasat la final pe locul al patrulea, la egalitate cu grecul Apostolos Christou. În vârstă de 25 de ani, Robert Glință – primul campion european de seniori al României în bazin de 50 m, aur la 100 m spate, la Budapesta 2021 – își încheie astfel evoluția la Mondialele din acest an cu un loc patru în proba de 50 m spate și un loc opt în proba de 100 m spate. 

FELICITĂRI, ROBERT! FELICITĂRI LUKA GABRILO ȘI CIPRIAN GLINȚĂ! Toată România este mândră de tine!

Federația Română de Natație și Pentatlon Modern

Robert Glință s-a calificat aseară în ultimul act al probei de 50 de metri spate, după ce a încheiat al patrulea cea de-a doua semifinală, în timpul de 24,54 secunde. 

Felicitări, Robert! Locul 5 este un rezultat minunat! Suntem mândri de tine, de faptul că ne-ai reprezentat cu onoare în două finale mondiale, alături de cei mai buni înotători din lume! Cu siguranță, în cariera ta urmează multe medalii strălucitoare! Vom fi lângă tine pentru a ne bucura, de fiecare dată! Mult succes în continuare! Vă așteptăm acasă! Eduard Novak, ministrul Sportului

Robert a fost prezent și în ultimul act la 100 m spate, dar a terminat pe locul al optulea. 

Medaliile câștigate de Robert Glință în carieră

Campionatele Mondiale (bazin 25m)

  • 2021 bronz 100 m spate

Campionate Europene (bazin 50m)

  • 2021 aur 100 m spate și argint 50 m spate
  • 2018 argint 50 m spate

Campionate Europene (bazin scurt)

  • 2021 argint 100 m spate, bronz 50 m spate
  • 2019 bronz 100 m spate
  • 2017 bronz 100 m spate

Citește și alte știri de actualitate:

Dragoș Luscan și secretele din spatele performanțelor lui David Popovici: „A știut mereu: o să câștig, o să dobor recordul, o să stau până târziu. El face regulile”

David Popovici, decorat de Klaus Iohannis cu cea mai înaltă distincție a statului român: Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
CaineRauMuscOi
CaineRauMuscOi  •  26 Iunie 2022, 13:24

Specialistule, cum e pana la urma? ca tine sau ca mine? am spus 6-8 si a fost 5. Cu 7 ore inainte de startul probei.

kakamaka
kakamaka  •  26 Iunie 2022, 05:53

Ca de obicei, titluri ***! A rama sexact ordinea sosirii, deci nu s-a schimbat nimic. A fost o perioada de incertitudine cu descalificarea locului 1, dar s-a revenit, deci totul e OK, mai putin ziaristii gsp!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

neacaisa
neacaisa  •  26 Iunie 2022, 05:06
Postat de gligorcostin pe 25 Iunie 2022, 19:45

Aurul la europene da dar în condiții speciale, cu destui de top lipsa , în rest are dreptate la competițiile majore în bazin lung locurile 6-8. Din păcate proba lui este 50m nu e proba olimpica oricum. Nu cred ca era o critica, era o constatare și locurile alea sunt excelente pentru înotul. Romanesc, practic el a ținut în spate tot înotul romanesc în ultimii 10 ani

Cine a fost absent mai exact? Rylov a concurat, la fel si kolesnikov, care a ratat finala, obosit fiind de la o finala de liber. I-a batut in finala aia pe christou, ceccon, 2 francezi, hugo gonzalez, toti sportivi de top care pot sa ia oricand medalie. Nu am nicio problema sa critice, dar comentariul facut de el a fost factual neadevarat, glinta a luat 4 medalii la competitiile majore in 2020-2021, in multe din ele avand rezultate imbunatatite in finala fata de semifinale.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează