SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONAT EUROPEAN

România a învins Germania, 14-13, în ultimul meci din grupe la Euro și va juca în optimi cu Rusia sau Grecia

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 ianuarie 2016 21:40

Echipa naţională de polo a României a cîştigat meciul cu Germania, 14-13, care îi asigură locul 2 în grupa C a Campionatului European.

În primele două etape, România a învins Georgia, 12-6, și a cedat în fața Italiei, 5-11. Clasarea pe locul 2 înseamnă că echipa noastră va evolua împotriva echipei de pe locul 3 din grupa D, Rusia sau Grecia.

Campioana europeană din 2016 va obține calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio. De asemenea, echipele luptă și pentru calificarea la turneul preolimpic de la Trieste, din aprilie, la care vor lua startul 12 echipe, din care cinci europene.

Italia are asigurat un loc, fiind gazda turneului de la Trieste. Primele trei clasate la acest turneu preolimpic se vor califica la JO de la Rio.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  16 Ianuarie 2016, 08:51

A, de fapt alta e explicatia. Am inteles-o vazand tabloul play-off-ului. Grecii nu ne-au dorit pe noi sau nemti in optimi (le era indiferent), ci pe spanioli in sferturi. Daca invingeau Rusia jucau sferturile cu Serbia, campioana mondiala en-titre, europeana en-titre, castigatoarea ultimei editii a Ligii Mondiale si a ultimei editii a Cupei Mondiale. Singurul titlu din poloul mondial pe care nu-l detin sarbii e cel olimpic, unde au luat "doar"bronzul" ultimei editii. Prin comparatie Spania, care nici macar nu s-a calificat la ultimul mondial si a luat locul 7 la ultimul european, e cu totul altceva. E clar! Grecii au vizat culoarul mai simplu spre semifinale si noi suntem victime colaterale.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  16 Ianuarie 2016, 08:45

Ma asteptam la o victorie mai clara. Si in niciun caz nu ma asteptam sa jucam cu Grecia in optimi. Nu pot sa inteleg cum echipa Rusiei, locul 14 din 16 la ultimul mondial si 11 din 12 la ultimul european bate Grecia, medaliata cu bronz la mondialul de anul trecut. In sfarsit, poate li s-o fi parut grecilor ca e mai bine sa joace cu noi optimile decat cu nemtii. Nu stiu de ce. In sfarsit, va fi cumplit de greu cu Grecia. Cu Rusia era cu totul altceva. Succes baietilor!

satyricon
satyricon  •  16 Ianuarie 2016, 00:48

Bravo baieti! Supertare!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează