SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

Cel mai tare European din istorie pentru canotajul românesc: 5 medalii de aur și 3 de bronz!

Foto: Balint Czucz Photography / Facebook @Federația Română de Canotaj +5   FOTO
Foto: Balint Czucz Photography / Facebook @Federația Română de Canotaj

Articol de GSP - Publicat duminica, 14 august 2022 18:35 / Actualizat duminica, 14 august 2022 18:44

România a încheiat Campionatul European de Canotaj de la Munchen cu 5 medalii de aur și 3 de bronz. Sunt cele mai bune rezultate din istorie la competiția continentală!

Federația Română de Canotaj a tras concluzia după Europeanul de la Munchen: cea mai bună ediție din istoria delegației „tricolore”. 

Cu cele 5 medalii de aur și 3 de bronz, România s-a clasat pe poziția secundă în ierarhia generală a medaliilor. Doar Marea Britanie, 6 de aur, 3 de argint și una de bronz a stat mai bine. Podiumul a fost completat de Italia, 4 de aur, 2 de argint și 3 de bronz.

+1 FOTO

UPDATE 14:55 » România, aur la 8+1

România (Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Ancuța Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și cârmaciul Adrian Munteanu) au obținut medalia de aur în finala la proba de 8+1.

România a avut început bun, iar barca „tricoloră” era pe locul 3, la o distanță mică de liderul Marea Britanie. La 1000 de metri, jumătatea cursei, România s-a aflat pe locul 2, în fața Olandei, și la 2 secunde de Marea Britanie.

În ultimii 500 de metri, România era pe locul 2, dar avea cel mai bun ritm. Cu 170 de metri, „tricolorele” au trecut pe primul loc, lăsându-le în urmă pe britanice. 

Cele 8 românce nu au cedat, s-au distanțat de adversare și au câștigat încă o medalie de aur!

Pe 2 terminat Marea Britanie, la 1,5 secunde în spatele României, iar Olanda a luat medalia de bronz.

Clasament final:

Cel mai tare European din istorie pentru canotajul românesc: 5 medalii de aur și 3 de bronz!

UPDATE 12:45 » Ionela Cozmiuc, AUR pentru România

Ionela Cozmiuc a adus a 7-a medalie a delegației României la Europenele de Canotaj. 

Sportiva noastră a câștigat spectaculos la simplu feminin, categorie ușoară. 

Românca a început cursa mai lent decât adversarele ei, fiind a 4-a. Ulterior, Ionela a preluat conducerea la 1000 de metri și a avut un final de cursă spectaculos. A reușit să se mențină la un nivel incredibil și s-a distanțat în mod constant de adversarele sale. A câștigat cursa cu un avans considerabil, de aproape 5 secunde față de reprezentanta Greciei. Pe 3 a venit Olanda.

Clasamentul final:

Cel mai tare European din istorie pentru canotajul românesc: 5 medalii de aur și 3 de bronz!

UPDATE 11:27 » România, pe locul 4 în Finala B 

Andrei Cornea și Cristian Cojocaru au terminat pe locul în finala B a probei de dublu vâsle masculin.

Cei doi au avut un început bun de cursă, iar cu 500 de metri înainte de final erau pe locul 2. Pe final, românii au scăzut ritmul și au fost depășiți de Cehia și Polonia. La general, România a terminat pe locul 10

Citește și: 

David Popovici își anunță noul obiectiv măreț » Ce are în plan după ce a doborât recordul la 100 de metri liber

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (29)
doublem
doublem  •  15 August 2022, 09:45

Felicitări și mult succes la mondiale! Încercați totuși să nu mai dublați sportivii în mai multe bărci. Se poate întâmpla oricând o situație neprevăzută ca anul trecut la Tokyo când vremea proastă a amânat unele curse de pe o zi pe alta și a existat o zi când toate bărcile au tras în aceeași sesiune. E de evitat efortul.

1948
1948  •  14 August 2022, 22:18

in timp ce 90% din "articolele" foii despre "sport" si neveste de fotbalisti sunt despre ragaielile lui cicis si *** goale. In treacat se mai aminteste de astfel de performante senzationale ale unor sportivi de exceptie veniti dintr o tara vai de steaua ei.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

22robert03
22robert03  •  14 August 2022, 20:12

Formidabili Bravo

Vezi toate comentariile (29)
Comentează