SPORTURI  »  ALTELE  »  ROMÂNIA-GRECIA AZI, ORA 19:45, TVR 2

Să nu crezi în darurile grecilor! Naționala de polo are un adversar dificil în optimile campionatului european

Dragoș Stoenescu, portarul României, promite să facă un meci mare în fața elenilor
Dragoș Stoenescu, portarul României, promite să facă un meci mare în fața elenilor

Articol de GSP - Publicat duminica, 17 ianuarie 2016 00:00

România va înfrunta azi Grecia, în ”optimile” Euro 2016, deși se pregătea să joace contra Rusiei, o echipă mult mai la îndemînă.

"Să nu te încrezi în greci nici cînd fac daruri" e un proverb care s-a adeverit din plin la Campionatul European de polo de la Belgrad. Naționala României avea nevoie vineri seara de cel puțin un egal în meciul cu Germania pentru a termina pe locul 2 în grupă și, firesc, să joace cu o echipă mai slabă în "optimi", locul 3 din grupa D.

"Tricolorii" și-au făcut calcule ca să joace cu Rusia, echipă pe care au mai învins-o de atîtea ori. Calculele le-au fost date peste cap. În ultimul meci din grupa D, Grecia a pierdut surprinzător, 8-9, în fața Rusiei! Înaintea ultimului "sfert", Grecia conducea cu 8-6.

A primit trei goluri consecutiv însă. S-a speculat că elenii nu au pierdut întîmplător! Au urmărit ca în "sferturi", dacă vor trece de România, să nu dea peste Serbia, echipa gazdă, campioana mondială, ci peste Spania.

Antrenorul a recunoscut

Tehnicianul grec Theodoros Vlachos a declarat după meci că a știut situația și a recunoscut, pe undeva, că echipa sa a vrut să piardă! "Desigur că am știut care este situația și am urmărit programul turneului. Acesta este sportul și, de asemenea, se pot face alegeri. Noi am vrut să cîștigăm împotriva Rusiei, dar lucrurile nu au mers în timpul jocului cum ne-am dorit. Atunci poți face o alegere diferită. Face parte din joc", a spus Vlachos.

O echipă în formă

Grecia a cîștigat medalia de bronz la Mondialul de anul trecut, învingînd Italia în finala mică. E o echipă cu bune rezultate în ultimul timp. Ultima întîlnire oficială între România și Grecia a avut loc la Euro 2014, elenii impunîndu-se atunci la limită, 10-9. Partida are o miză foarte mare. Echip care va cîștiga își asigură locul la turneul preolimpic de la Trieste (3-10 aprilie).

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
radu_mihai
radu_mihai  •  17 Ianuarie 2016, 14:01

niste *** oameni,sper sa ii batem la multe goluri

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează