SPORTURI  »  ALTELE  »  MEDALII

Săptămâna în care România a cucerit lumea la baschet, box, canotaj și volei

Articol de GSP - Publicat luni, 24 iulie 2017 17:36

Pare că vin vremuri bune și că fotbalul, handbalul și tenisul vor avea concurență! Baschetbaliștii sub 20 de ani au promovat în elita europeană, fetele din naționala de volei U16 au câștigat primele 3 meciuri de la Europene, tinerii boxeri au asigurate 7 medalii la europenele de cadeți, iar la Mondialele de canotaj pentru tineret de la Plovdiv, ai noștri au obținut 2 medalii de aur și 2 de argint.

Dacă performanețele obținute pe lacul Marița, în Bulgaria, erau oarecum de așteptat, ținând cont de tradiția României în sportul cu rame și vâsle, celelalte sunt cel puțin surprinzătoare.

Tinerii baschetbaliști au câștigat toate meciurile disputate în cadrul Diviziei B europene. Primele 3 echipe promovau în elita europeană, dar ai noștri nu s-au mulțumit cu atât. Au luat toți laurii, producând surpriza în finala contra croaților, pe care i-au învins cu scorul de 80-67. Turneul s-a desfășurat la Oradea, într-o atmosferă încântătoare.

Tot în România, de data asta la Râmnicu Vâlcea, micii boxeri au depășit toate așteptările. Șapte "Lei" sau "Doroftei" s-au calificat în semifinalele competiției, asigurându-și astfel prezența pe podium.

Tot ieri, voleibalistele de 16 ani ale naționalei au învins o echipă mult mai bine cotată a Turciei. A fost a treia victorie din tot atâtea meciuri la Europenele din Bulgaria.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
831959706877275
Cristian Baltaru  •  24 Iulie 2017, 21:56

Bravo lor!Se pare că vom avea un viitor bun la baschet, box,volei și canotaj,în ceea de privește valorile generațiilor viitoare la aceste sporturi.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează