SPORTURI  »  ALTELE  »  CE DE NATAȚIE

Scandal intern în TVR, după cursa de record mondial a lui David Popovici: „Milioane de români au de suferit. Sincere felicitări!”

Camera tv, foto: Imago +18   FOTO
Camera tv, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 14 august 2022 17:48 / Actualizat duminica, 14 august 2022 19:51

Sâmbătă, David Popovici (17 ani) a bătut recordul mondial în proba de 100 de metri liber și a cucerit medalia de aur la Europenele de la Roma. Modul în care Televiziunea Română a abordat competiția a provocat un scandal intern. 

  • Jurnaliștii Gazetei Roxana Fleșeru și Raed Krishan se află la Roma și transmit cele mai importante știri de la Europene pentru publicul din România

Televiziunea Română transmite Campionatele Europene de la Roma, dar în buget nu au fost prinși bani pentru a trimite jurnaliști la fața locului. Tudor Furdui, angajat al TVR, critică managamentul postului public. 

David Popovici este în finala europeană la 200 de metri liber! S-a calificat cu cel mai bun timp
CE ÎNOT
David Popovici este în finala europeană la 200 de metri liber! S-a calificat cu cel mai bun timp

Televiziunea Română, criticată după cursa de record mondial a lui David Popovici

„Doresc să-i felicit pe cei care NU au aprobat deplasarea unei echipe TVR (formată din 2 persoane) la C.E. de Natație de la Roma, acolo unde David Popovici a ieșit campion european spulberând recordul mondial! Ați făcut o economie majoră instituției. Milioane de români NU vor avea reacții după acest rezultat fabulos pentru România. Sunteți niște „manageri” iscusiți. Sincere felicitări”, a scris Tudor Furdui, pe contul personal de facebook.

+14 FOTO

Europenele sunt comentate din studioul din țară de Emil Hossu Longin. Televiziunea română nu a trimis niciun reporter sau cameraman la Roma, deși inițial s-au obținut acreditări pentru comentatorul Sorin Hobana, reporterul Dana Alexe și cameramanul Dorin Turc, informează surse autorizate GSP. 

Dan Turturică, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune, s-ar fi opus, invocând motive financiare. În plus, a susținut că TVR are deja un corespondent la Foro Italico. Presupusul corespondent nu a primit însă acreditare!

O situație asemănătoare se petrece și la Campionatele Europene de Canotaj de la Munchen. TVR nu are comentator la fața locului, doar reporter și cameraman.

Radio România Actualități a ratat cursa lui David Popovici

Libertatea a scris astăzi și despre modul în care Radio România Actualități a abordat finala probei de 100 de metri liber de la Campionatele Europene. Reporterul Catrinel Oprişiu, trimisul postului la Foro Italico, a avut probleme cu transmisiunea, conexiunea a fost proastă, și a rezultat un „moment caraghios”, după cum notează jurnaliștii Libertatea. 

Gazeta Sporturilor e prezentă la Europeanul de la Roma

Gazeta Sporturilor are doi trimiși speciali la Europeanul de natație. Reporterul Roxana Fleșeru și fotoreporterul Raed Krishan transmit pentru publicul din România cele mai noi informații de la Roma. 

VIDEO Cursa în care David Popovici a bătut recordul mondial la 100 de metri liber 

Citește și alte știri despre David Popovici:

Ion Țiriac, despre David Popovici și o amintire tare: „Cine-mi vine la cafea într-o dimineață? Michel Platini! «Ce faci, mă, aici? Du-te dracu' la fotbal!»”
CE ÎNOT
Ion Țiriac, despre David Popovici și o amintire tare: „Cine-mi vine la cafea într-o dimineață? Michel Platini! «Ce faci, mă, aici? Du-te dracu' la fotbal!»”
Ministrul Sportului, mesaj după recordul mondial stabilit de David Popovici: „Când ești atât de bun, e greu să mai surprinzi”
MESAJ
Ministrul Sportului, mesaj după recordul mondial stabilit de David Popovici: „Când ești atât de bun, e greu să mai surprinzi”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (28)
stilic
stilic  •  15 August 2022, 13:05

Turturica asta aduce mai degraba a...paun fara coada!

Domnul
Domnul  •  15 August 2022, 06:37

TVR este finanțată de la bugetul de stat si face si reclame in draci. Dacă tot ii dam bani de la. buget să i se interzică reclamele care fac praf emisiunile ! Este o mare tocatoare de bani Si cu management si calitate slabă. CEI din politic pe unde intervin iasă în urmă dezastru. Cred că TVR ar trebui curățată de balast, personal prea mult.

MariusN
MariusN  •  14 August 2022, 21:13

Aiaiai... Iarasi aceasi poveste ca la alte competitii importante si frumoase de vazut si comentat de la fata locului. Asa se face televiziune si comentarii bune. Acolo, la fata locului, simti totul, primesti informatii, traiesti clipa cu adevarat.. Dar, netotii, de dupa Cristian Topescu(cand era si la conducerea TVR), NU INTELEG acest fenomen. Cheltuie aiurea bani, ptr emisiuni ciudate, aiurea.. Doar ptr gura casca cu un nivel mai scazut. Ce bine era, pe vremea dnului si regretatului Cr. Topescu. Conducerea TVR se comporta exact, cum o facea Ceausecu pe vremuri, cu plata tuturor datoriilor tarii, ca nu cumva tara sa aibe probleme.. Niste incompetenti!!!!

Vezi toate comentariile (28)
Comentează