SPORTURI  »  ALTELE  »  CM DE TENIS DE MASĂ

Scandal la Mondialul de Tenis de Masă » Arbitrul a alcătuit echipa României și nu a inclus cele mai bune jucătoare! Cum s-a ajuns la această situație

Articol de GSP - Publicat luni, 30 aprilie 2018 15:11

La Campionatul Mondial de Tenis de Masă de la Halmstad, naționala României se află în centrul unui scandal.

România a pierdut azi meciul cu Olanda, 1-3, iar românii reclamă faptul că echipa a fost făcut de arbitru, care a ales jucătoarele în ordine alfabetică, potrivit Hotnews. Din echipa României au făcut parte Irina Ciobanu, Adina Diaconu, Daniela Dodean și Adina Diaconu. Au lipsi Eliza Samara și Bernadette Szocs, cele mai bune jucătoare.

Potrivit Federației Române, arbitrul partidei a făcut echipa înainte de meci, pentru că antrenorul nu s-a prezentat cu foaia de joc. FRTM susține că nu a fost informată de această regulă, adoptată cu o seară înainte de meci. Totuși, oficialii români spun că foaia de joc trebuia completată în ordinea din clasamentul mondial.

Mai mult, Federația Română cere rejucarea partidei cu Olanda.

Comunicat Federația Română de Tenis de Masă

"Referitor la meciul România-Olanda, echipe fete, de la Campionatele Mondiale de Tenis de Masă Halmstad, din data de 29 aprilie, ora 20, sala B, masa 6.

Înainte de începerea meciului, Viorel Filimon, antrenorul echipei naționale feminine, s-a prezentat pentru întocmirea foii de concurs, la ora 19:12. În acel moment, a constatat că arbitrul completase deja foaia României, invocând faptul că antrenorul trebuia să se prezinte cu 60 minute înainte, în acord cu noua regulă adoptată în Jury meeting cu o seara înainte, la ora 19.

La insistențele antrenorului român, arbitrul a refuzat categoric să-l lase pe acesta să termine foaia și a completat singur echipa, în ordine alfabetică.

Imediat, FRTM a contestat acest lucru și după consultări ale regulamentului, am ales să jucăm în formula completată de arbitru, Irina Ciobanu, Adina Diaconu și Daniela Dodean (fără Eliza Samara și Bernadette Szocs, componentele principale ale echipei naționale). Apoi, imediat după terminarea meciului, am depus un PROTEST referitor la situația de fapt. Este inacceptabil ca regulile, de orice fel ar fi, să se schimbe înainte cu mai puțin de 24 ore înainte de începerea Campionatului Mondial.

Facem precizarea că nicio țară nu a fost anunțată înainte că vor fi făcute modificări, iar participarea la Jury Meeting nu era obligatorie (la acea oră, România avea programat antrenamentul oficial în sala de concurs și antrenorul era cu echipa în sală).

După modificarea făcută, ea a fost publicată pe site-ul ITTF, fără nicio altă informare (la aceste Campionate Mondiale, organizatorii au decis să nu existe Pigeon box, ca de obicei).

Mai mult de atât, în regulile schimbate și publicate nu este specificat că arbitrul poate completa singur foaia cu echipa în ordine alfabetică, este stipulat doar că poate completa foaia după regula: ROU1, ROU2, ROU3, ceea ce înseamnă în acord cu poziția jucătorilor în clasamentul mondial (atâta timp cât nu e stipulat "ordine alfabetică"). Cu toate acestea însă, arbitrul a completat echipa în ordine alfabetică.

Am detaliat toate aceste lucruri în PROTEST și am cerut rejucarea meciului cu Olanda în condiții normale și așteptăm răspunsul oficial, după ora României 15:00".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
feri13
feri13  •  04 Mai 2018, 18:01

Vina ii apartine in totalitate antrenorului Filimon sau secretarului federatiei,daca a fost acolo,ce ar vrea sa primeasca invitatie speciala la sedinta tehnica? presedintele federatiei Cristinel Romanescu ,prezent si el acolo nu va lua nici o masura deoarece este cuscrul lui Filimon......chestia va fi musamalizata

984955074898154
Stefan Stoican  •  02 Mai 2018, 00:05

ROMANIA vs COREEA DE NORD 3=1.AM TERMINAT GRUPA PE PRIMUL LOC ...OLANDA LOCUL 4..SUNTEM CAPI DE SERIE LA SEMIFINALE..DRAGA OLANDA,STIM CA NU NE VREI IN SCHENGEN,CE AI CU NOI IN SPORT ??!PS.ESTI O NESIMTITA IAR PESTE 10 ANI VE.TI FI AMINTIRE,VINE APA MARE SI VA TOT DUCE..BARAJELE VOASTRE VOR FI DE PRISOS..LA REVEDERE !!!

maxp
maxp  •  30 Aprilie 2018, 22:19
Postat de cipinho79 pe 30 Aprilie 2018, 15:37

in situatia respectiva, cand a constatat ca lista jucatoarelor este in ordine alfabetica nu valorica, antrenorul de ce a acceptat sa inceapa confuntarea cu Olanda? cu regulamentul in mana at fi avut castig de cauza si arbitrii care au inventat regula cu ordinaea alfabetica at fi suportat consecintele nedisputarii partidei. dupa terminarea meciului e greu sa se mai schimbe ceva, cu ceva mai multe ooo, acum situatia ar fi fost in avantajul Romaniei...

Cu asta nu sunt de acord, daca totusi exista o lista, atunci arbitrul a procedat corect. A luat lista pe care a avut-o la dispozitie. Acum intrebarea ar fi de unde avea lista, daca antrenorul trebuie sa se prezinte cu ea?! In fine, sa nu ne victimizam nici noi, mie mi-e greu sa cred ca daca e cum zicem noi, doar noi am fi avut probleme, apoi tocmai am scapat de un conflict la fel de controversat in rugby si nu ne-a picat bine, cu exagerari imense si acolo. Asa cum nu ne-a placut noua cum s-a vorbit de noi acolo, as zice sa nu dam nici noi in altii, din cum arata lucrurile, fie un singur arbitru a aplicat regula cu exces de zel, fie ceilalti toti au inteles cum stau lucrurile si atunci exista un semn de intrebare si legat de cum am procedat noi.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează