SPORTURI  »  ALTELE  »  SCHI

VIDEO Record ISTORIC în schi » Simon Billy, cel mai rapid din toate timpurile: 255,5 km/h!

Simon Billy, cel mai rapid schior din istorie // foto: Instagram @ symbilly
Cine este Simon Billy
Simon Billy, cel mai rapid schior din istorie // foto: Instagram @ symbilly Cine este Simon Billy

Articol de - Publicat joi, 23 martie 2023 11:30 / Actualizat joi, 23 martie 2023 11:55

Francezul Simon Billy (31 de ani) a stabilit, miercuri dimineață, un nou record de viteză în schiul competițional: 255,5 km/h! Astfel, el a doborât recordul stabilit de italianul Ivan Origone în 2016 (254,958 km/h).

Performanța istorică a avut loc pe pârtia Chabrieres, care atinge, în anumite locuri, o înclinație de 98%. Pârtia se află în stațiunea franceză Vars, din departamentul Haute-Alpes, care este și locul unde trăiește Billy.

Federația Maghiară nu mai ține cont de UEFA: „Permitem steagurile cu Ungaria Mare! Este decizia noastră” + Atac dur la FRF: „Nu e de competența voastră!”
UNGARIA
Federația Maghiară nu mai ține cont de UEFA: „Permitem steagurile cu Ungaria Mare! Este decizia noastră” + Atac dur la FRF: „Nu e de competența voastră!”

VIDEO. Record ISTORIC în schi! Simon Billy, cel mai rapid din toate timpurile

Pe lângă record, sportivul în vârstă de 31 de ani a terminat competiția pe primul loc și își menține titlul de campion mondial la schi de coborâre. Podiumul a fost completat de italianul Simone Origone (254,050 km/h) și austriacul Manuel Kramer (234,780 km/h), notează Vars.

21 de medaliia strâns Simon Billy în cariera sa de schior de coborâre. 6 dintre acestea sunt de aur

Născut în 1991 la Montpellier, Simon Billy a intrat de la o vârstă fragedă în contact cu schiul. Francezul a fost instruit de tatăl său, Phillippe Billy, care a deținut și el un record de viteză în schi (241,125 km/h).

2019este anul în care Simon Billy a înregistrat prima sa victorie în schiul competițional

Mai multe știri din sporturi: 

„Corinna trăiește ca o prizonieră” » Apropiatul familiei Schumacher dă din casă: „Am vrut să-l vizitez pe Michael. Asta mi-au spus”

Baschetbalistul de la U Cluj implicat într-un scandal monstru a jucat în meciul pierdut de ardeleni în Eurocup

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează