SPORTURI  »  ALTELE  »  COTROCENI

FOTO Curiosul caz al Stadionului Cotroceni » BNR, răspuns EXCLUSIV pentru GSP: „Nu există plan de modernizare/reconstrucție”

Cândva unul dintre punctele de referință în sport din București, Stadionul Cotroceni se zb ate de ani buni în anonimat. A devenit o arenă pustie, fără picior de performanță.
Cândva unul dintre punctele de referință în sport din București, Stadionul Cotroceni se zb ate de ani buni în anonimat. A devenit o arenă pustie, fără picior de performanță.

Articol de - Publicat marti, 20 aprilie 2021 19:31 / Actualizat marti, 20 aprilie 2021 19:31

Cândva unul dintre punctele de referință în sport din București, Stadionul Cotroceni se zb ate de ani buni în anonimat. A devenit o arenă pustie, fără picior de performanță. 

De 3 ori vicecampioană în Liga 1, FC Național (Progresul) a dispărut în 2009. De atunci în ligile inferioare ale Bucureștiului au mai apărut cluburi care poartă numele făcut celebru de Dudu Georgescu sau Ovidiu Herea mai recent, însă niciunul n-a atins mai mult de nivelul Ligii a 3-a. Stadionul, aflat în continuare în proprietatea BNR, e închis, folosit doar ocazional de către angajații BNR, pentru meciuri amicale de fotbal sau alergări de întreținere.

Curiosul caz al Stadionului Cotroceni » BNR, răspuns EXCLUSIV pentru GSP: „Nu există plan de modernizare/reconstrucție”
FOTO: Vlad Nedelea

Ce se mai întâmplă cu stadionul Cotroceni?

Gazeta a cerut acceptul BNR pentru a pătrunde în stadion, cerere refuzată categoric de BNR, pe motiv că „nu e oportună dată fiind starea de alertă". În schimb, cei de la BNR au răspuns unei serii de întrebări. 

Ultima dată gazdă a unor meciuri de oină, asta până în 2019, arena e într-un continuu proces de degradare, în ciuda faptului că "este curățat și salubrizat periodic din fonduri de la bugetul BNR. Gazonul este tuns și îngrijit periodic. Legislația europeană obligă BNR să se concentreze pe obiectivele strict specifice unei bănci centrale, ceea ce limitează capacitatea BNR să se implice financiar în activități ce exced acestor obiective", după cum au răspuns cei de la BNR pentru GSP.RO.

Fără aviz, fără investiții

Totuși, structura de rezistență a tribunelor e șubredă, asta pentru că BNR nu se poate îngriji de ele: "tribunele care nu dețin certificate ISU, nu au putut fi reparate. Certificatul ISU nu poate fi obținut din cauza accesului dificil în cazul unui flux mare de persoane, fiind necesară reconfigurarea pentru întreaga zonă", au explicat cei de la BNR. Practic, stadionul se degradează până la prăbușire de la zi la zi.

Guvernul nu vrea stadionul!

Nimeni n-a mai înaintat vreo cerere către BNR pentru a putea juca pe stadionul Cotroceni. Așadar arena a devenit pustie, fără suflet, iar mingea pasată între BNR și Guvern nu face decât să prelungească agonia unui stadion de legendă. Întrebați despre vreun plan de viitor, cei de la BNR au explicat care e blocajul pentru care arena e privată de investiții sau o reconstrucție.

„Nu există un plan de modernizare/ reconstrucție a acestui stadion. BNR a inițiat demersuri încă din anul 2014 privind transferul de proprietate către Guvern a perimetrului delimitat de străzile Dr. Staicovici- Dr. Lister destinat activităților sportive și a propus o serie de soluții concrete. Au fost transmise scrisori către Guvernul României în iulie 2014, decembrie 2015, mai 2017, 2018, 2019. BNR a avut și continuă să aibă toată disponibilitatea pentru a finaliza aceste demersuri, în condițiile legii". 

Citește și alte știri despre stadioanele din București:

Stadionul „Arcul de Triumf” a fost preluat de MTS » Carol-Eduard Novak: „Fanii rugby-ului sunt induși în eroare”

OFICIAL S-a decis! Cum se va numi noua arenă a Rapidului

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
427951077389201
Mihai Tanase  •  21 Aprilie 2021, 11:26

Guvernul trebuie să dea o Hotărâre de Guvern prin care să treacă toate bazele sportive (care aparțin statului ) în proprietatea primăriilor .Toate ,dar absolut toate , inclusiv Ghencea , Dinamo ,Rapid ,Triumf să fie baze sportive locale cu nu departamentale !

bodystyle74
bodystyle74  •  20 Aprilie 2021, 21:57

Adevarul este la mijloc adica bnr nu vrea sa renunte la locatie iar guvernul nu vrea sa modernizeze pana nu devin proprietari.

valentindragobete
valentindragobete  •  20 Aprilie 2021, 21:36
Postat de rooster_adevarat pe 20 Aprilie 2021, 21:19

Ciobandante stie de stadionul asta?

Te așteaptă pe tine sa-i spui !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează