SPORTURI  »  SNOOKER  »  CM SNOOKER

STOP! Ronnie O'Sullivan nu va mai juca snooker pe o perioadă nedeterminată :O

Ronnie O'Sullivan, foto: eurosport.com
Ronnie O'Sullivan, foto: eurosport.com

Articol de GSP - Publicat joi, 07 iunie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 08 iunie 2012 11:34

Campionul mondial Ronnie O'Sullivan va lua o pauză din snookerul profesionist, după ce a refuzat să semneze contractul jucătorilor profesionişti de snooker

Jucătorul în vîrstă de 36 de ani a anunţat vestea pe site-ul său personal, după ce în lunile trecute a criticat propunerea promoterului englez Barry Hearn de a forma un circuit World Snooker disputat pe lungimea a 50 de săptămîni, cu 27 de turnee. Circuitul va fi în vigoare începînd cu anul viitor, iar prin decizia luată Ronnie O'Sullivan nu va participa la niciun eveniment World Snooker sau Premier League, primele două divizii ale snookerului profesionist. :O

Totuşi, Ronnie O'Sullivan spune că va juca snooker în afara acestui cadru. "Încă vreau să joc snooker şi să vizitez locuri în jurul lumii, cum ar fi China, acolo unde snookerul e primit cu entuziasm. Sper să rămîn implicat în sport într-un fel, în viitor".


[VIDEO Snookerul ca artă » O închidere de masă cu care O'Sullivan intră în manualele sportului]

Cvadruplu campion mondial, Ronnie O'Sullivan l-a acuzat pe Barry Hearn de "şantaj", fiindcă "eu vreau să joc snooker, dar nu mai suport stresul la care mă supune World Snooker, care îmi cere prezenţa la orice eveniment posibil. Ştiu că vor să promoveze cu succes snooker, dar e fizic imposibil să fiu prezent la orice turneu. Ar trebui ca Federaţia Internaţională să apere jucătorii, dar nu o face".

A avertizat din timpul Campionatului Mondial de snooker

La conferinţa de presă de după sfertul de finală cîştigat de O'Sullivan în faţa australianului Neil Robertson, scor 13-10, englezul a criticat numărul de turnee obligatorii pe care un jucător profesionist este obligat să le onoreze pentru a-şi păstra rangul în clasamentul mondial. El a adus aminte de recenta retragere a scoţianul Stephen Hendry.

"Nu sînt surprins. Jocul s-a schimbat în ultimii ani şi cred că se potriveşte doar anumitor oameni, dar lasă pe dinafară pe alţii. O să se mai retragă lume, pînă cînd organizatorii or să stabilească un calendar ca lumea".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
dreamer123
dreamer123  •  07 Iunie 2012, 17:54

respect ronnie !

r.obert
r.obert  •  07 Iunie 2012, 17:35
Postat de steaua.libera pe 07 Iunie 2012, 14:04

Posibil sa ai dreptate! Insa de ce nu fac toti jucatorii de snooker ca Ronnie? Sa boicoteze toti..

Pentru ca jucatori ca Ronnie nu mai exista :) din toate punctele de vedere

acvila_fcrb
acvila_fcrb  •  07 Iunie 2012, 16:47

the rocket is unique :)

Vezi toate comentariile (11)
Comentează