SPORTURI  »  ALTELE  »  SUPER BOWL 50

Super Bowl 50: Supriză totală! Denver Broncos a învins-o pe Carolina Panthers. Peyton Manning a bătut două recorduri

Peyton Manning, dîndu-le coechipierilor de la Denver trofeul Super Bowl, foto: reuters +6   FOTO
Peyton Manning, dîndu-le coechipierilor de la Denver trofeul Super Bowl, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 08 februarie 2016 08:14

Denver Broncos a învins-o pe Carolina Panthers, în finala Super Bowl 50, scor 24-10. A fost ultima partidă pentru quarterbackul Peyton Manning, jucătorul de legendă al lui Denver, care a lăsat să se înțeleagă că se retrage în glorie, la vîrsta de 39 de ani.

De 5x ori cel mai bun jucător din NFL, Manning a adus al treilea triumf pentru cei de la Denver Broncos și a intrat și în cărțile de istorie, devenind cel mai bătrîn coordonator de joc care a jucat într-o finală de Super Bowl și primul care a ajuns la 200 de victorii în carieră (186 în sezonul regulat, 14 în play-off), informează reuters.

Peyton Manning deține recordul pentru cele mai multe pase de touchdown, dar nu și l-a îmbunătățit în meciul disputat în această noapte în Santa Clara, California, pe Levi Stadium.

La fel ca și fratele său, Eli, Peyton are acum două trofee de Super Bowl în palmares. Totuși, Peyton este primul jucător din istorie care ridică cel mai important trofeu din fotbalul american purtînd culorile a două echipe diferite.

Denver Broncos, care a plecat din postura de outsider, s-a bazat foarte mult pe defensiva de fier arătată în timpul sezonului, reușind să îl pună la pămînt de 6 ori pe quarterbackul lui Carolina, Cam Newton.

"Nu știu ce voi face mai departe, trebuie să mă gîndesc. Am cîteva priorități înainte de toate, vreau să merg să îmi sărut nevasta și copiii, vreau să îmi îmbrățișez familia. O să beau mult Budweiser în seara asta. O să fac toate aceste lucruri, după care voi face o rugăciune pentru a-I mulțumi Celui de Sus pentru tot ceea ce mi se întîmplă. Sînt foarte, foarte recunoscător pentru toate" Peyton Manning

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
sandupaveliuc
sandupaveliuc  •  08 Februarie 2016, 13:36
Postat de sandupaveliuc pe 08 Februarie 2016, 11:10

Nici macar scorul corect nu sunteti in stare sa-l scrieti? A fost 24-10 pentru Denver Broncos!

Multumesc pentru modificare, dar, asa cum sugera dl. Tolontan, nu precizati sursa?

sandupaveliuc
sandupaveliuc  •  08 Februarie 2016, 11:10

Nici macar scorul corect nu sunteti in stare sa-l scrieti? A fost 24-10 pentru Denver Broncos!

vladutz13
vladutz13  •  08 Februarie 2016, 09:56

Eu nu am suportat sa ma uit la meciul asta... 10 secunde de joc, 1-2 minute de publicitate... naiba, prefer sa ma uit la un meci penibil din Liga 1 decat asa ceva :)))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează