SPORTURI  »  ALTELE  »  RO-BOWL IX

Surpriză în finala campionatului de fotbal american » Clujul a învins o formație din care fac parte jucători profesioniști

Articol de - Publicat miercuri, 04 iulie 2018 11:53

Cluj Crusaders a reușit să-și apere titlul național în finala de weekendul trecut, disputată la Reșița, pe stadionul ”Mircea Chivu”, în compania celor de la Rebels, formație din Capitală.

Gazeta Sporturilor a publicat de-a lungul timpului o serie de materiale despre un sport care e într-o dezvoltare accelerată în Vestul și Nordul Europei, dar care rămâne încă o apariție exotică în România.

Fotbalul american e practicat de circa 20 de milioane de oameni în SUA și face parte din programele educative ale celor mai bune universități americane, făcându-și de curând loc și în cadrul universităților de top din UK.

De altfel, academiile sportive din Austria, Germania, Italia sau Franța, sprijină dezvoltarea acestui sport.

Ro-Bowl a ajuns la a 9-a ediție în acest an, iar sportivii angrenați în fenomen au luat o inițiativă serioasă în a-și oficializa pasiunea: se pregătește o federație de fotbal american!

Practicanții sunt studenți și tineri amatori cu vârste între 18 și 40 de ani, iar momentan întrețin acest sport din buzunarele proprii.

1000 de lei
costă un echipament de fotbal american

Sezonul curent a avut parte de importuri profesioniste pentru Bucharest Rebels - antrenori și jucători - din campionatele colegiale de peste Ocean, respectiv din campionatul semi-profesionist desfășurat în Polonia.

Chiar și așa, formația din Cluj a făcut surpriza, reușind să-i învingă pe bucureșteni atât în sezonul regulat, cât și în finala de la Reșița.

Echipa condusă de antrenorul mexican, Rafael Ruiz, a reușit să deschidă scorul cu un field-goal (transformare din poziție fixă, ca la rugby), de la aproximativ 33 de metri, 3-0.

Singurul touchdown (eseu adică, în valoare de 6 puncte) a fost înscris de clujeanul George Scridon, spre sfârșitul primei părți, urmat de punctul suplimentar transformat de Tamas Laszlo. 


”Am avut un sezon perfect. Ceea ce e destul de greu de făcut, chiar dacă în momentul de față în campionatul României nu putem să zicem că e un nivel grozav. Nu a fost o finală spectaculoasă cum ne-am fi dorit cu toții. A fost un duel greu, echilibrat! Ne-a rămas cumva în minte acea finală de pe Cluj Arena, pierdută cu 2-0 chiar în fața celor de la Rebels, și mă bucur că am reușit să învingem acum” - a declarat Mihai Grigoraș, jucător Cluj Crusaders, pentru firstdown.ro

Scorul final n-a fost tocmai unul de fotbal american, 10-0. Cluj Crusaders înregistrează 7 prezențe din 8 la Ro-Bowl și a bifat a 4-a finală câștigată.

 

Citește și: Placaje printre sombrero » O echipă de amatori din România participă la Cupa Americii Latine de fotbal american

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează