SPORTURI  »  ALTELE  »  RECORD

Tom Brady va avea un salariu COLOSAL după retragere » Cel mai mare contract de analist TV din istorie: câștigă de 800 de ori mai mult decât Ilie Dumitrescu

Articol de - Publicat joi, 02 februarie 2023 17:27 / Actualizat joi, 02 februarie 2023 19:02

Tom Brady (45 de ani), legenda fotbalului american, se retrage din activitate după 23 de sezoane și 7 titluri câștigate în NFL. Are viitorul asigurat, cel mai mare contract de analist TV din istoria sportului.

Tom Brady făcuse primul pas în spate iarna trecută. Imediat după anunțul retragerii, FOX Sports l-a abordat și i-a propus cel mai mare contract din istoria televiziunii. Legendarul quarterback s-a răzgândit între timp, a mai rămas un sezon pe teren, alături de Tampa Bay Buccaneers. Finalul oficial al carierei de sportiv activează contractul de analist.

Tom Brady, cel mai bine plătit analist TV 

Potrivit americanilor de la New York Post, acordul dintre Brady și FOX Sports valorează 375 de milioane de euro. Asta înseamnă un venit de 3,125 milioane de euro lunar, cea mai mare sumă oferită vreodată unui analist, indiferent de sport. 

O sumă de aproape 800 de ori mai mare decât câștigă Ilie Dumitrescu în România! Fostul internațional încasează 4.000 de euro pe lună din contractul cu DigiSport.

Lachlan Murdoch, directorul executiv al FOX Corporation, explica: „Tom nu va fi un simplu comentator al meciurilor din NFL, dar va fi și un ambasador al postului nostru, ne va ajuta în diferite activități de promovare”.

FOX nu a făcut un anunț oficial al momentului în care Brady va începe munca propriu-zisă. Fanii fotbalului american speră ca evenimentul ales să fie chiar Super Bowl LVII, programat luni, 13 februarie, între Kansas City Chiefs și Philadelphia Eagles.

Tom Brady va avea un salariu COLOSAL după retragere » Cel mai mare contract de analist TV din istorie: câștigă de 800 de ori mai mult decât Ilie Dumitrescu
Legendarul Tom Brady (45 de ani) se retrage din activitate după 23 de sezoane și 7 titluri câștigate în NFL. Are viitorul asigurat, cel mai mare contract de analist TV din istoria sportului.

Cele mai importante performanțe ale lui Tom Brady în NFL

  • 7 titluri câștigate
  • 10 prezențe în SuperBowl
  • 3 titluri de MVP al ligii câștigate
  • 5 titluri de cel mai bun jucător din SuperBowl
  • 243 de meciuri câștigate (cele mai multe de către un quarterback)
  • 624 de pase de touchdown (cele mai multe în istoria NFL)
  • 84.250 de yarzi pasați (cei mai mulți în istoria NFL)

Citește și alte știri din sportul internațional: 

Veste mare din SUA pentru Novak Djokovic: a aflat dacă poate juca la Indian Wells și US Open în acest an

Chris Evert, tweet emoționant: „Mă gândesc la Simona Halep, sper să se rezolve curând"

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (40)
leu.mr
leu.mr  •  03 Februarie 2023, 13:34

Sinteti doar sclavi ai banilor !

inshallah
inshallah  •  03 Februarie 2023, 11:58

pacaleste si 'mister' analiza, asa cum pacalesc si baietii din mamaliga fotbalul

mcmxix
mcmxix  •  03 Februarie 2023, 08:15

S-a retras Brady si sezonul trecut si a revenit chit ca l-a lasat nevasta din cauza asta. Dumitrescu e cel overpaid dintre cei doi, ba chiar cred ca ar trebui sa plateasca el pentru a-si expune ineptiile si aerele de mare specialist el care atunci cand a antrenat a fost de-a dreptul jenant fiind dat afara dupa 1-2 luni de mai multe ori

Vezi toate comentariile (40)
Comentează