SPORTURI  »  ALTELE  »  CUPA MONDIALĂ

Trei bărci în finală! La Cupa Mondială de la Belgrad, România luptă cu 3 echipaje pentru medalii

FOTO: FR Canotaj
FOTO: FR Canotaj

Articol de - Publicat sambata, 02 iunie 2018 18:43

Trei dintre cele patru bărci cu care România participă la Cupa Mondială de la Belgrad s-au calificat sâmbătă în finală. Echipajul de dublu rame format din Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă a câștigat prima semifinală, devansând bărcile din Belarus, Africa de Sud, Germania, Marea Britanie și Olanda.

"Tricolorii" vor pleca în finala de duminică, de la ora 11:48, de pe culoarul 4, având șanse mari la o medalie. Și băieții din barca de dublu vâsle, Ioan Prundeanu și Marian Enache au obținut biletul de finală, după ce s-au clasat pe locul 3 în cea de-a doua semifinală de sâmbătă.

România a fost devansată de Lituania și Olanda, dar a depășit ambarcațiunile din Grecia, China și Lituania 2. Finala va începe duminică, de la ora 12:18. Ultima finală cu români va fi în proba regină, la 8 plus 1.

Vlad Aicoboae, Florin Lehaci, Alexandru Matincă, Constantin Radu, Constantin Adam, Vasile Bejan, Cristi Pîrghie, Alexandru Macovei și cârmaciul Adrian Munteanu au tras sâmbătă doar pentru culoar în finală, la cursă fiind înscrise 6 bărci.

Românii au terminat pe 3 și vor lua startul în finala de duminică, de la ora 14:03, pe culoarul 2. Favorite sunt Rusia și China. Singura barcă din România care a ratat calificarea în finala A a fost cea de patru rame formată din Mihăiță Țigănescu, Cosmin Pascari, Ștefan Berariu și Ciprian Huc. Ei vor lua startul în finala B, pentru locurile 7-12.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează