SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

Trei bărci în finală » Românii luptă astăzi pentru medalii

Barca de 8 plus 1 a României și peisajul de pe lacul Rotsee (foto: worldrowing)
Barca de 8 plus 1 a României și peisajul de pe lacul Rotsee (foto: worldrowing)

Articol de - Publicat duminica, 09 iulie 2017 09:00

Dintre cele patru echipaje românești prezente la regata de la Lucerna, trei vor lupta azi pentru medalii.

Cea mai importantă etapă de Cupă Mondială în canotaj se dispută la Lucerna, pe lacul Rotsee. Pentru bărcile tricolore, competiția reprezintă și ultima competiție de verificare înainte de Campionatele Mondiale din luna septembrie, de la Sarasota (SUA).

Patru bărci, trei la masculin și una la feminin, au luat startul la regata din Elveția. Trei dintre acestea vor fi în finalele de azi: două rame (echipajul format din Vasile Țigănescu și Cosmin Pescari), ora 11:33, plus bărcile de 8 plus 1, feminin și masculin.

La fete, doar patru bărci s-au înscris în competiție și nu a mai fost nevoie de calificări. S-a tras doar o cursă pentru stabilirea culoarelor, una câștigată detașat de România. Campioanele Europei au devansat cu peste 4 secunde barca Noii Zeelande, cu 6 secunde pe a Marii Britanii, și cu 12 pe cea a Olandei. Finala e programată de la ora 15:33.

Băieții au prins ultimul loc în finală, urmând să plece de pe culoarul 1. Germania, Australia, Marea Britanie, Olanda 1 și Olanda 2 vor fi ambarcațiunile adversare ale românilor în finala de la 16:03. România a ocupat locul 6 și la Europenele de la Racice, din luna mai. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează