SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATELE MONDIALE DE TINERET

UPDATE Rândul băieților! Aur pentru barca masculină de patru rame a României + victorie și la proba regină a canotajului

Articol de - Publicat duminica, 29 iulie 2018 13:33

Barca masculină de patru rame a României a câștigat aurul la Mondialele de tineret de la Poznan. E al doilea titlu după cel cucerit sâmbătă de fetele din barca de patru vâsle.

Pe apele liniștite din Poznan, România a cucerit duminică al doilea titlu mondial. De această dată a fost rândul băieților, după ce fetele punctaseră sâmbătă, în finala de la patru vâsle.

Pornind de pe culoarul 4, cel al favoriților, Mihăiță Țigănescu, Cosmin Pascari, Ștefan Berariu și Ciprian Huc au confirmat statutul. Au plecat ca din pușcă și au luat cursa pe cont propriu. Barca a zbrat cu peste 22 de kilometri pe oră, "tricolorii" reușind tot timpul să țină un stroc constant și ridicat. 

Adversarii nu au ținut ritmul. Marea Britanie, SUA și Noua Zeelandă s-au bătut pentru locurile doi și trei. Românii au fost de neoprit. Au pus o barcă și jumătate avans față de britanici, cei care au reușit să mai recupereze pe final, dar numai după ce, pe ultimii metri, românii au lăsat barca să alunece, siguri de victorie.
Un succes enorm pentru patru băieți pe care antrenorul italian Antonio Colamonici se bazează și la Jocurile Olimpice de la Tokio, chiar dacă acum nu au decât 19 sau 20 de ani. 

"Cursa a fost fantastică. Toate bărcile au fost rapide, a fost o concurență acerbă. Sunt foarte încântat că am reușit să-i întrecem pe toți", a declarat Mihăiță Țigănescu.

Rezultat de senzație

Ultima cursă de la Mondiale a venit și cu ultima medalie pentru România, în proba regină a canotajului, 8 plus 1 masculin. Într-o companie selectă, cu forțele canotajului mondial, "tricolorii" au reușit să cucerească medalia de bronz. E un loc trei frustrant însă, având în vedere că el a fost stabilit la fotografie, cu exact același timp ca al locului 2, Marea Britanie: 5:24,930. 

Cursa a fost dominată de la un capăt la altul de Statele Unite ale Americii. Învinsele României în această cursă: Germania, Canada și Olanda!

Componenții bărcii României: Alexandru Chioseaua, Mugurel Semciuc, Alexandru Matincă, Constantin Radu, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Gheorghe Dedu, Alexandru Macovei și cârmaciul Adrian Munteanu. 

4 a fost locul ocupat în clasamentul pe națiuni de România la Mondialele de la Poznan. Primele trei locuri au fost în ordine SUA, Italia și Marea Britanie

5 medalii a cucerit România la actuala ediție: 2 aur, 2 argint, 1 bronz

Argint de la fete

Dacă sâmbătă fetele luaseră un aur, iar băieții un argint, prin Dumitru Ciobică și Florin Lehaci, la dublu rame, duminică rolurile s-au inversat. Fetele de la patru rame au urcat pe treapta a doua a podiumului.

Mădălina Hegheș, Amalia Bereș, Gabriela Cașu și Roxana Parașcanu nu au putut să depășească barca din Rusia. Adversarele au condus cursa de la un capăt la altul și nu le-au dat speranțe celorlalte competitoare. 

Româncele au fost și ele stăpâne pe locul 2, câștigând clar bătălia pentru argint cu China și Belarus. Cele două bărci s-au bătut până la final, fiind devansate de doar

16 sutimi de secundă!

"Sincer, ne doream victoria, am luptat pentru aur, dar atât am putut. A fost o cursă obositoare. Suntem mulțumite și cu argintul", a declarat Amalia Bereș, sora mai mică a campioanei mondiale din barca de 8 plus 1 senioare, Mădălina Bereș. 
România mai are o șansă la medalii la ora 14:40 (ora României), când vor lua startul băieții din barca de 8 plus 1 în cursa regină a canotajului.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
sakamoto
sakamoto  •  29 Iulie 2018, 19:47

Daca se munceste cu pasiune si exista modestie, rezultatele vin. Felicitari sportivelor, sportivilor si antrenorilor, pt aceste rezultate fantastice. Le sugerez guvernantilor, sa nu tina capul in nisip ca strutzul si sa premieze consistent aceste rezultate exceptionale. ACUM, nu peste multe luni! Respect pt aceste tinere minunate, pt baietii la fel de minunati si pt toti cei care au contribuit la aceste realizari de exceptie!

maxp
maxp  •  29 Iulie 2018, 15:57

Sportul care dovedeste ca pot fi salvate si altele de traditie daca se vrea. Felicitari pentru articol!

831959706877275
Cristian Baltaru  •  29 Iulie 2018, 15:13

Bravo băieților și fetelor pentru performanțele realizate azi(aur,respectiv argint).Ne bazăm pe voi și la Tokyo 2020.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează