SPORTURI  »  ALTELE  »  DINAMO

VIDEO Dezastru total la sala Dinamo: șoareci, ploaie, igrasie, jeg!

Articol de , - Publicat joi, 15 august 2019 18:01

Sportivii de la clubul Dinamo se antrenează în condiții mizerabile în timp ce sala nouă, finalizată cu o întârziere de 2 ani, stă închisă de 5 luni 

De 7 ani, Clubul Dinamo s-a angajat că o să construiască o sală nouă de gimnastică drept centru de antrenament, atât pentru sportivii proprii, cât și pentru lotul olimpic național de gimnastică. Angajamentul a fost luat după Jocurile Olimpice de la Londra, 2012, în urma repetatelor solicitări făcute de cuplul Octavian Belu și Mariana Bitang.

Deși construcția a început abia 3 ani mai târziu, cu termen de finalizare 2017, noua sală nu a fost deschisă nici acum. Cu tot echipamentul montat, sala stă închisă de 5 luni. Gimnaștii continuă să se antreneze alături, în sala veche, unde mizeria a atins cote revoltătoare. 

+1 FOTO

Șoareci plutitori în găleți

Când afară plouă o oră, înăuntru plouă o zi întreagă. Pentru că acoperișul este ciuruit, iar apa se infiltrează și apoi picură neîntrerupt direct pe saltele sportivilor, degradate și ele. „Salvarea” de potop constă în cîteva găleți sprijinite de pereții plini de igrasie. Gălețile au și un scop secundar: capcane pentru șoareci! În imaginile de pe siteul GSP se vede stârvul ce plutește într-o găleată. Mizeria a cuprins întreaga sală, doar un tablou cu Nadia Comăneci reușind să mai acopere din tencuiala căzută. Aici se antrenează copii de la secția de gimnastică a Clubului Dinamo, iar sportivele de la lotul olimpic au rămas cantonate de 7 ani la Centrul COSR de la Izvorani.

Carmen Dan a „inaugurat-o” în aprilie! 

Pe 25 aprilie, Carmen Dan, pe atunci ministru de interne, a vizitat noua sală de sport, iar clubul Dinamo anunța evenimentul pe site-ul oficial. Unde semnala: „Aceasă investiție era necesară pentru că vechea sală a clubului nu oferea condiții optime pentru antrenamentul sportivilor, existând chiar riscul unor accidente”. Carmen Dan avea aceeași poziție: „Înainte de a ajunge aici am fost în sala în care se pregăteau sportivii noștri și este o diferență ca de la cer la pământ!”.

George Cosac: „Sala arată superb. Are dantură de căsătorie, dar nu și măsele să poată mânca!”

Președintele clubului Dinamo crede că noua sală de gimnasică o să fie inaugurată în septembrie.

- Domnule Cosac, de ce nu este dată în folosință noua sală de gimnastică?
- Pentru că mai sunt câteva mici lucrări de corectat în interior. Între timp, reprezentantul clubului s-a întâlnit cu constructorul pentru a prelua toată documentația tehnică, sunt 50 de dosare.

- Totuși, sala trebuia finalizată de doi ani!
- Au existat modificări la proiect și nu dorim să preluăm construcția decât atunci când toate lucrurile sunt OK. Nu vrem să pățim același lucru ca și cu sala multifuncțională, să înceapă să plouă sau să apară alte probleme.

- Este finalizată acum sau nu?
- Acum, sala arată superb, are dantură de căsătorie, dar nu și măsele cu care să mestece...

- Cine se antrenează acum în sala veche?
- Sportivii de la Dinamo.

Adrian Cefalan, director investiții CNI: „Mi-e și milă de copiii care se antrenează în sala veche!”

- Domnule director, când o să poată intra gimnaștii în noua sală de la Dinamo?
- Sala este finalizată, în două-trei săptămâni nu mai e nimic de făcut la ea. Deja am avut o întâlnire cu cei de la Dinamo și constructorul pentru constituirea comisiei de recepție. Pompierii trebuie anunțați și ei. 

- Totuși, termenul de finalizare era 2017 și suntem în august 2019!
- Întârzierea a fost cauzată de mai multe modificări apărute în proiectul inițial, ca de exemplu, a trebuit să refacem documentația și licitația pentru achiziționarea echipamentelor sportive, care între timp s-au schimbat. Am fost anunțați că pentru Olimpiada de la Tokyo trebuie altă marcă. Iar de branșamente s-a ocupat clubul Dinamo... Au apărut schimbări inclusiv la fundație, unde s-a descoperit că apa freatică aproape de suprafață...

- Gimnaștii continuă să se antreneze în sala veche!
- Îmi e și milă de copiii aceia. Îmi doresc ca în septembrie să înceapă antrenamentele în sala nouă.

1,5 milioane de euroeste costul la care e estimată noua construcție din complexul Dinamo, aproximativ 6 milioane de lei plus TVA, din care 1,2 milioane euro au fost plătiți constructorului, restul reprezentând investiția făcută de Dinamo

„Lucrările sunt finalizate, nu mai e nimic de făcut. CNI-ul întârzie recepția, se poate face oricând. Noi sunem gata. De ce a întârziat atâta? Au fost probleme și la noi, și la CNI... știți, când sunt trei entități implicate, pentru că beneficiarul e Dinamo, se mai întâmplă și asta”, au spus reprezentanții Recon și Doje SRL, proiectant și constructor al noii săli din Ștefan cel Mare, pentru Gazeta Sporturilor. 

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (5)
spontanul
spontanul  •  16 August 2019, 00:21
Postat de dinamo_forever_77 pe 15 August 2019, 19:20

Tot ce inseamna post public in tara asta, este o totala bataie de joc !!!!!!!!!!!!!!!!! Ba, cat va mai suporta conationalii mei .............. ? ***. Mama voastra de nesimtiti. Ma uitam si astazi la stiri, ce se intampla in Pitesti, cu o asa zisa" strada modernizata". Cu trotuare de 50 de cm latime, cu stalpii in mijlocul lor !!!! Ma intreb, de ce oare acei cetateni de pe acea strada, vizati direct de bataia de joc, nu se INSTALEAZA in fata casei primarului ??? Nu la birou, ci in fata casei !!!

Echipa națională a României face cantonamente la Săftică. Ei nu-i pute?

rivaldinho
rivaldinho  •  16 August 2019, 00:14

Lor le place asa. Lasati-o balta, nici de deratizare nu aveti bani?

planetfun
planetfun  •  15 August 2019, 20:58

Stati linistiti, asa o sa fie si la c.s.a( 37 de milioane )Steaua.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează