SPORTURI  »  ALTELE  »  GUINNESS WORLD RECORDS

VIDEO O karateka sibiană caută o performanță INCREDIBILĂ » Dialog cu Răzvan Luțac: "Intru în Cartea Recordurilor și cu cârcel la picior!"

Articol de - Publicat joi, 22 iunie 2017 17:29

Pentru a atinge recordul, karateka sibiană Andreea Pavel, 17 ani, trebuie să doboare, cu piciorul, măcar 60 de role de hârtie puse pe capetele unor oameni. Într-un minut!

Pe 14 iulie, o tânără din Sibiu, practicantă de karate și taekwondo ITF, are o șansă uriașă să intre în Cartea Recordurilor.

Andreea Pavel va încerca să bată recordul mondial de doborât obiecte așezate pe capetele unor persoane. În cazul ei, role de hârtie. Minimum 60 într-un minut! Cel în vigoare, 59, a fost stabilit de canadianca Silvana Shamuon cu un an în urmă, în iulie 2016.

"Așa mi-a venit ideea, văzând filmulețul ei pe internet. Acel high-kick folosit e lovitura mea preferată, așa că mi-am propus să încerc!", începe tânăra.

 
Most Items Kicked Off People’s Heads in One Minute

Can she kick it? Yes she can! Watch Canadian martial arts pro Silvana Shamuon high kicking her way into the record books. Full story > www.bit.ly/GWR-HiKicks "I wanted to break a record mainly to push myself and see what I am capable of...to put everything I’ve learned in my 19 years in the sport to the ultimate test," said Silvana

Posted by Guinness World Records on 26 Iulie 2016

A făcut balet, gimnastică și karate!

În vârstă de 17 ani, centură neagră atât în karate, cât și în taekwondo, Andreea e sigură că va reuși. "Am început deja antrenamentele. Deocamdată fără oameni, ci doar cu manechine. Deși trebuie să fac măcar 60 ca să o depășesc, eu pot între 65 și 80", afirmă sportiva.

Care spune că nu se pune, cel puțin în cazul acestui record, problema forței. "E treabă doar de mobilitate. Iar eu, la 3 ani, am început cu gimnastică, balet, iar de la 6 ani am ales karate. Am antrenată latura asta!".

"Tata m-a dus la sporturile de contact. Aici nu e vorba de autoapărare, e de luptă. Iar tata și-a dorit mult să aibă un băiat"
Andreea Pavel, karateka Puma Sibiu

"Să aibă 1,65m și să nu le fie frică" :D

Spune că a contactat deja rude și prieteni pentru a lua parte la record, însă va avea nevoie de "mult mai mulți participanți".

- Persoanele să aibă măcar 1,65m sau, "dacă sunt mai mici, să aibă încălțări mari"
- Voluntarii vor avea căști de protecție (de taekwondo sau schi), "să nu le fie frică, nu o să îi lovesc, am mare încredere în mine. Fără să mă laud"
- Vor fi camere peste tot, pentru omologarea rezultatului, și câțiva arbitri - specialiști din țară care o vor cronometra.

9.000 de dolarisau 5.000 de lire ar fi costat-o pe ardeleancă să aducă arbitri din SUA sau Marea Britanie

"Încep cu stângul. Cu piciorul stâng"

Fata și-a pregătit deja și tactica. "Piciorul meu de bază este stângul, așa că primele 40 de lovituri le voi da, probabil, cu stângul. Apoi, următoarele 40 le voi încerca pe dreptul. Sunt pregătită pentru orice, chiar și dacă mi se pune cârcel la vreun picior", adaugă Andreea.

Oamenii vor fi dispuși în linie, "cu o ușoară curbă, la un moment dat. Însă asta e ultima mea grijă. Mobilitatea va fi totul!".

21 de milioane de vizualizări, doar pe Facebook, are filmulețul actualului record mondial

Face echipă cu sora!

Tânăra deține multiple titluri internaționale la karate și taekwondo. "Ultimele reușite au venit la Cupa Europei din 11 iunie, din Lublin, Polonia, unde am luat bronz și aur. Bronzul a fost în competiția de luptă tradițională, unde am concurat alături de sora mea, Oana Pavel. Ca să înțeleagă cititorii, e vorba de o luptă regizată între noi". Atât ea, cât și sora de 15 ani sunt legitimate la clubul PUMA Sibiu.

Se bate pe sală cu pantofii :D

Competiția ar urma să aibă loc la Sala Transilvania din Sibiu, însă fata are o mică problemă. "Chiar joi am aflat că, în aceeași zi, deși noi anunțaserăm deja competiția, va avea loc acolo un târg de încălțăminte și îmbrăcăminte. Să vedem cum facem, pentru că totul trebuie să aibă loc într-un spațiu public, cu spectatori. Astea sunt liniile trase de Guinness World Records", conchide Andreea.

1

Save

Save

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  22 Iunie 2017, 19:54

e normal. fata vrea sa slabeasca. putin aerobic nu strica.

romulus65
romulus65  •  22 Iunie 2017, 19:15

Mult succes Andreea!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează