SPORTURI  »  ALTELE  »  CONFERINȚĂ

VIDEO Simona Halep, Nadia Comăneci, Gabi Szabo și Camelia Potec, conferință-manifest la Senat: „Ajutor! Vorbim în van și nimeni nu ne ascultă!”

Articol de , - Publicat miercuri, 12 februarie 2020 11:22

Simona Halep (28 de ani, 2 WTA), fosta mare gimnastă Nadia Comăneci (58 de ani) și alte nume grele din sportul românesc, printre care Ilie Năstase, Gabi Szabo, Camelia Potec, Alina Dumitru, au susținut azi o conferință de presă la Senatul României. 

  • Legendele din sportul românesc au solicitat mai mulți bani pentru sport în acest an, unul important prin prisma Jocurilor Olimpice de la Tokyo.
  • Gabriela Szabo a cerut stabilirea priorităților. Simona Halep a cerut ajutor pentru tenis, în special o sală în care să se joace Fed Cup;

Simona Halep: „Nu am venit aici pentru mine”

„Este ceva important pentru sportul românesc. Nu am venit aici pentru mine, am venit pentru noua generație care are neovie de infrastructură. Avem nevoie de o sală unde să joace echipa de Fed Cup. 

Fac apel pentru această cauză. Consider că tenisul românesc are nevoie de ajutor. Trebuie să se construiască un sistem pentru noile generații. Este mare nevoie”, a spus Simona Halep. 

+16 FOTO

„Mă bucur că sunt alături de acești campioni olimpici. Este important ca generația de astăzi și generație care vine să știe că au sprijinul nostru. Succesul sportului românesc a fost și este bucuria românului și cred că e extrem de important ca generația de azi să știe că are sprijinul nostru și să nu fie nevoită să meargă afară pentru a căuta ajutor” -  Nadia Comăneci 

Gabi Szabo: „Vorbim în van și nimeni nu ne ascultă!”

Gabi Szabo, atleta medaliată cu aur la JO de la Sydney din 2000, fost Ministru al Tineretului și Sportului, a avut un discurs și mai dur:  

„Nu prea mai ies public să vorbim, pentru că mi se pare că vorbim în van și nimeni nu ne ascultă. Este un an important pentru sportul mondial și cel românesc. Strategia noastră e să avem cât mai mulți sportivi la Tokyo, unde ne dorim să cucerim medalii olimpice. Sportul românesc are nevoie de finanțare și de bani. 

Singurul lucru necesar e ca cei care ne vor conduce să înțeleagă care sunt nevoile urgente. Trebuie să prioritizăm sportul, să vedem ce schimbăm în Codul Fiscal. (...) E benefic ca Primăriile să finanțeze sportul sau nu? Văd fel și fel de articole despre această temă. Până la urmă, ce vrem? Să fie finanțat sportul sau nu? Trebuie să stăm toți la masă și să vedem exact ce trebuie să facem”. 

Camelia Potec: „Fără infrastructură, e greu să convingem copiii să vină la sport”

Fosta înotătoare Camelia Potec (37 de ani) a luat la rândul ei cuvântul: „Noi nu aparținem de nicio culoare politică. Am tot vorbit despre problemele din sportul românesc. Fără infrastructură, este greu să convingem copiii să vină la sport și la mișcare. Părinții sunt dispuși să-și aducă copiii la sport, dar nu au unde să-i aducă. 

Ca să devină prioritate națională, sportul trebuie finanțat. Cred că sportul ar trebui să fie practicat încă de la vârste fragede, iar ideea de a avea grădinițe sportive era foarte foarte bună”. 

Senatorii Șerban Nicolae și Daniel Zamfir au convocat întâlnirea

La conferință au mai participat Ilie Năstase, Cristian Gațu, dar și senatorul PSD Șerban Nicolae. Conform surselor GSP.ro, Șerban Nicolae și senatorul ALDE Daniel Zamfir au fost cei care au solicitat întrevederea de astăzi . 

Vezi și: 

MTS a anunțat bugetul federațiilor pentru 2020! A tăiat de la handbal și gimnastică și a dat la radioamatorism, scrabble, squash și cricket

FOTO Jocurile Olimpice de la Toyko sunt în pericol din cauza coronavirusului!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (86)
1598034983588788
Sergiu Stefanescu  •  13 Februarie 2020, 11:32

E bine că unii dintre marii sportivi discută despre sport.... din păcate în acest caz s-audus după fentă....Întâlnirea a avut un iz politic și de imagine, poate că în afară de marii sportivi nimeni nu a luat în serios discuția.... E discutabil cum acești oameni cu o imagine mare în sport acceptă să le fie murdărită imaginea de politicienii din România.... Doamna Gabriela Szabo tocmai a girat desființarea aproape totală a CSM București - cu numele și renumele său în loc să pună piciorul în prag sau să demisioneze. Nu mai zic că a fost și un anonim ministru sporturilor! Domnul Ilie Năstase a făcut aproape tot ce a putut de la politică, la afirmații xenofobe și can-can pentru a-și distruge imaginea în sport și în societate. Doamna Simona Halep a fost pusă într-o situație stânjenitoare după Wimblendon și exemlpelede acest gen pot continua.... Cei care au făcut invitația s-au umplut de penibil în legătură cu investițiile pentru Euro 2020. Nu era mai simplu acum să inaugureze stadioanele, linia de metrou de la otopeni, bazele sportive Tip 1 și TIP 2 la care s-au angajat? Făceau asta , invitau marii sportivi și îi întrebau asat am reușit ce să mai facem ? Ungaria este cel mai bun exemplu... mergeți domnilor politicieni la Budapesta și luați notițe! Sportul românesc are nevoie de sprijin dar cei care au inițiat discuția și-au dat deja măsura întregii valori ca și mulți foști campioni care au acceptat să intre în politcă și să nu lase nimic în urmă... Păcat.

1646338025437227
Mihai Mitrofan  •  13 Februarie 2020, 09:55

Uite-l pe ,,shofierul,, de nicolae cum il .... grija de sportul popular.30 ani psd a ,, ajutat,, de-a transpirat.MILIARDARII sa ajute[bravoG.B.] NU LUATI TOT DE LA SARACA TARA.

10153808081703374
Peter Tudosio  •  13 Februarie 2020, 01:02

@ZAGNA...Ma idiotule, Simona are cele mai multe participari la Fed Cup pentru Romania!! E dreptul ei sa ia o pauza si sa dea sansa la o noua generatie sa se lupte pentru Romania, ca astea de 30 de ani nu vor juca pe viata!! Exista talent, le trebuie experienta! Si numai asa o capeti, jucind and pierzind, citeodata!! Mai invata, 'prostovane'!!

Vezi toate comentariile (86)
Comentează