SPORTURI  »  ALTELE  »  ANIVERSARE

VIDEO Surpriză deosebită pentru Alina Dumitru » Ce cadou a primit în ziua în care a împlinit 36 de ani

Articol de , - Publicat vineri, 31 august 2018 13:06

Alina Dumitru, campioana olimpică din 2008 la judo, a fost sărbătorită de participanții la stagiul internațional de la Venus, cu ocazia împlinii vârstei de 36 de ani. 

Aflată împreună cu o grupă de sportivi în stațiunea Venus, unde se desfășoară în această săptămână stagiul internațional „PANTHEON JUDO STAGE RANDORI & KATA”, Alina Dumitru a avut parte de o petrecere-surpriză joi, cu ocazia împlinirii vârstei de 36 de ani.

Campioana olimpică de la Beijing a fost întâmpinată cu aplauze de micii judoka îmbrăcați în kimono-uri, care s-au așezat pe ambele laturi ale culoarului spre tatami-ul în aer liber de la Dojo Pantheon Academy Hotel, unde a fost așteptată de către colegi, prieteni, organizatori și familie cu buchete de flori și un tort imens cu imaginea sa.

"M-au așteptat acei copii minunați în față. Mi-au făcut un culoar și m-au salutat cu toții, iar aici pe saltea toți antrenorii m-au întâmpinat cu un buchet mare de flori și cu tortul acela imens", a spus, vizibil emoționată, Alina Dumitru, pentru TV Digi Sport.

Proaspăt demisionară din funcția de vicepreședinte al Federației Române de Judo, Alina Dumitru a cucerit medalia de aur la categoria 48 kg la Jocurile Olimpice din 2008, devenind prima campioană olimpică din istoria judo-ului românesc. În palmaresul său, se mai regăsesc o medalie de argint la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, trei medalii de bronz la Campionatele Mondiale și 8 titluri de campioană europeană.

Carte dedicată lui Mihai Botez

Tot în cadrul stagiului de la Venus, a fost lansată miercuri cartea „Mihai Botez – Istoria Judoului Arădean”, sub semnătura lui Ștefan Mureșan și Patricia Panțâr, dedicată celui considerat „Patriahul” judoului românesc.

Născut pe 31 mai 1922, Mihai Botez este cel care a adus în România două dintre cele mai importante sporturi de contact, judo și jiu jitsu. Primele lecții de judo le-a primit de la ofițeri japonezi, italieni și germani, în lagărul american de la Chalon, lângă Paris, în timpul celui de-al doilea război mondial. Revenit în țară, a devenit campion național absolut de gimnastică, între 1948 și 1952, participând din această postură la Jocurile Olimpice de la Helsinki din 1952.

Doi ani mai târziu, s-a clasat în primii zece la Campionatul Mondial de atletism, în proba de săritură în lungime. În 1956, a înfiinţat prima secţie de judo oficială din România, la Clubul Sportiv „Vagonul” Arad. În 1968, la înfiinţarea Federaţiei Române de Judo, a fost numit Preşedintele Comisiei pentru acordarea centurilor negre, iar șase ani mai târziu a devenit primul român care a obţinut titlul de antrenor emerit în judo.

Mişa Baci, aşa cum îi spuneau prietenii, a deținut centura neagră de 9 Dan la judo şi cu 8 Dan la jiu-jitsu, iar ani la rând a fost cel mai bătrân campion mondial de judo din lume. S-a stins din viață pe 9 decembrie 2011, la Arad. Apariția cărții vine într-un moment aniversar pentru judoul românesc, care sărbătorește 50 de ani de la înființare.

 
Surpriză deosebită pentru Alina Dumitru

Surpriză deosebită pentru Alina Dumitru Ce cadou a primit în ziua în care a împlinit 36 de ani: https://www.gsp.ro/sporturi/altele/surpriza-deosebita-pentru-alina-dumitru-ce-cadou-a-primit-in-ziua-in-care-a-implinit-36-de-ani-547331.html

Publicată de Gazeta Sporturilor pe Vineri, 31 August 2018

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează