SPORTURI  »  ALTELE  »  RUSIA

Vladimir Putin vrea să organizeze în Rusia o competiție care să concureze cu Jocurile Olimpice de la Paris: „În viziunea noastră, reprezintă un eveniment sportiv foarte important”

Vladimir Putin, președintele Federașiei Ruse. 
Foto: Imago
Vladimir Putin, președintele Federașiei Ruse. Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 18 mai 2023 13:41 / Actualizat joi, 18 mai 2023 13:58

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin (70 de ani), își dorește ca Jocurile BRICS, la care participă Brazilia, Rusia, China, India și Africa de Sud, din 2024, să fie organizate în Rusia. Putin își dorește astfel să concureze cu Jocurile Olimpice de la anul, care vor avea loc în Franța, la Paris. 

Șeful de la Kremlin i-a ordonat prim-ministrului țării, Mihail Mișutin (57 de ani), să facă toate demersurile necesare, până la data de 1 iulie, pentru ca această competiție să poată fi organizată în Rusia anul viitor, scrie Tass, agenția de presă de casă a lui Putin. 

Carlo Ancelotti poate fi demis! Contestat de propriii jucători. Vinicius a țipat la el, Carvajal i-a reproșat tactica: „Ne-am băgat prea devreme cu fundul în poartă”
MANCHESTER CITY - REAL MADRID 4-0
Carlo Ancelotti poate fi demis! Contestat de propriii jucători. Vinicius a țipat la el, Carvajal i-a reproșat tactica: „Ne-am băgat prea devreme cu fundul în poartă”

Vladimir Putin vrea ca Rusia să organizeze Jocurile BRICS din 2024

Oleg Matytsin (58 de ani), ministrul Sportului din Federația Rusă, spune că țara din estul Europei trebuie neapărat să organizeze Jocurile BRICS de anul viitor, deoarece va prelua responsabilitatea acestei competiții. 

„În 2024, când Rusia va prelua șefia Jocurilor BRICS, sugerăm ca această competiție să fie organizată în țara noastră. În viziunea noastră, Jocurile BRICS reprezintă un eveniment sportiv foarte relevant, având în vedere faptul că din ce în ce mai multe țări vor să participe”, a declarat Oleg Matytsin, potrivit sursei citate anterior. 

Comitetul Olimpic Internațional vrea să reprimească sportivii ruși și bieloruși în competițiile internaționale  

Comitetul Olimpic Internațional a militat, în luna februarie a anului trecut, după ce Rusia a invadat Ucraina, pentru excluderea sportivilor ruși și bieloruși din competițiile internaționale. 

În luna martie a acestui an, Thomas Bach, președintele Comitetului Olimpic Internațional, a spus că ar fi bine ca sportivii din Rusia și Belarus să fie reprimiți în circuitul internațional, dar sub steag neutru, dacă aceștia nu s-au pronunțat în favoarea războiului din țara vecină. 

„Cel mai important lucru, și asta este o schimbare, este că participarea sportivilor ruși și bieloruși în competițiile internaționale s-a dovedit funcțională. Vedem asta zilnic, în mai multe sporturi, în special în tenis. 

Dar acest lucru e valabil și în hochei, handbal, tenis de masă, chiar și în anumite ligi de fotbal, nu doar în Europa, ci și în Statele Unite ale Americii”, a spus Thomas Bach, potrivit CNN. 

Citește și: 

Interviu emoționant cu fostul mare canoist Toma Simionov: „În fiecare dimineață beau cafeaua în foișor și-mi dau lacrimile când mă uit la poza cu Ivan Patzaichin!”

Holger Rune, victorie fantastică în fața lui Djokovic » Tenis PERFECT în decisivul de la Roma: ZERO erori neforțate

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Cristi Chivu a lăsat-o fără cuvinte pe prezentatoarea matinalului: „Doamne, Doamne! Îmi tremură mâinile. Îți datorez foarte mult”


Comentarii (1)
marius1979
marius1979  •  18 Mai 2023, 14:09

CSA inscrie echipa Steaua Talpanica. Daca Nu veniti cu locul 1, Talpan va trimite pe front.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează