SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

Zi cu patru finale » România poate cuceri azi primele medalii la Mondialele sub 23 de ani de la Plovdiv

Alina Pop, Mădălina Parfenie, Cristina Popescu și Roxana Parașcanu sunt favorite la o medalie în cursa de azi
Alina Pop, Mădălina Parfenie, Cristina Popescu și Roxana Parașcanu sunt favorite la o medalie în cursa de azi

Articol de - Publicat sambata, 22 iulie 2017 22:19

Patru bărci românești vor lua startul azi în finalele Campionatului Mondial sub 23 de ani care se dispută pe lacul special amenajat pe râul Marița, din Plovdiv.

Primele vor intra în competiție, la ora 16:35, fetele de la patru rame, campioanele europene de senioare. Alina Pop, Mădălina Parfenie, Cristina Popescu și Roxana Parașcanu au fost învinse ieri, surprinzător, de barca Olandei. "Tricolorele" au condus 1.400 de metri, dar s-au sufocat pe final și au terminat pe doi. Finala de azi, în care se vor mai afla la start Olanda, Marea Britanie, Italia, Germania și Danemarca, va începe însă de la zero.

A doua finală românească va fi la patru rame masculin cu cârmaci, ora 16:48. O barcă inedită în care cârmăcița Andreea Ștefan va încerca să-i ducă pe băieți, Mugurel Semciuc, Alexandru Chioseaua, Alexandru Tănasă și Ionuț Brânză, spre un loc pe podium.

Tradiția românească

Într-o barcă de tradiție pentru România, cea de dublu rame, Mădălina Hegheș și Iuliana Buhuș vor lua startul în ultimul act, ora 17:33, alături de echipajele din SUA, Australia, Chile, Rusia și Danemarca.

Ultima șansă la medalie, în prima zi a finalelor, o vor avea fetele din echipajul de patru vâsle, ora 18:03: Elena Logofătu, Nicoleta Bodnar, Nicoleta Pașcanu și Georgiana Vasile.

Duminică, România mai are alte două finale asigurate, prin băieții de la 8 plus 1 și fetele de la două vâsle, categorie ușoară: Ionela Lehaci și Gianina Beleagă. Azi vor lupta să prindă finala, în semifinale însă, și băieții de la dublu rame, Mihăiță Tigănașu și Cosmin Pascari, dar și simplistul Marian Enache, cel care a câștigat cursa sa și în serii, dar și în sferturile de finală.

2 medaliiun aur și un argint, a câștigat România la ediția de anul trecut a Mondialelor U23, desfășurate la Rotterdam

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
tihi
tihi  •  22 Iulie 2017, 09:46

Mai scrieti si de campionatul mondial de la Budapesta !!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează