SPORTURI  »  ATLETISM  »  CAMPIONATELE EUROPENE DE ATLETISM

Atletul Zharnel Hughes, de la împușcături în Jamaica și zboruri în calitate de pilot, la campion european la 100 de metri! Povestea incredibilă a protejatului lui Usain Bolt

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 08 august 2018 13:10

Britanicul Zharnel Hughes a câștigat marți noaptea cursa de 100 de metri la Campionatele Europene de Atletism, după un sezon care a început cu împușcături în Jamaica și zboruri în calitate de pilot.

Cea mai spectaculoasă cursă din atletism, cea de 100 m, și-a găsit marți noaptea câștigătorii. La feminin s-a impus Dina Asher-Smith, iar la masculin Zharnel Hughes. Ambii din Marea Britanie.

Hughes reprezintă această țară din 2015, el fiind născut în Anguilla. Atletul în vârstă de 23 de ani este unul dintre protejații lui Usain Bolt, cei doi antrenându-se de mai multe ori împreună. De Jamaica se leagă și una dintre cele mai șocante experiențe din viața lui Zharnel. Terminase antrenamentul pe pista "Usain Bolt" de la Universitatea Indiilor de Vest din Kingston, se dusese la mașină să se schimbe când dintr-o dată a apărut un bărbat înarmat. "A îndreptat pistolul spre mine și mi-a cerut telefonul, eu am fugit și atunci a început să tragă", a povestit atletul în luna ianuarie. Un oficial de la universitate a văzut tot și l-a îndepărtat pe hoț tot cu focuri de armă.

Îndemnul lui Usain Bolt

Când nu se antrenează, Hughes studiază să devină pilot și de aceea Usain Bolt îi spune "Căpitanul". El era ușor favorit în cursa de marți noaptea de la Berlin, pe care a câștigat-o cu un timp de 9,95, un nou record al CE. Pe podium au mai urcat britanicul Reece Prescod, 9,96, și turcul Jak Ali Harvey,10,01.

"Dacă pot să pilotez un avion, lucru care o înspăimânta pe mama, cred că pot să rezist și presiunii de a fi favorit la CE. Am trecut prin multe în acest sezon, incluzând incidentul din Jamaica, care mi-a dat o putere în plus. De fiecare dată când mă urc la manșa unui aparat de zbor, Bolt îmi spune: "Căpitane, ai grijă de pielea ta!", a povestit Zharnel pentru The Guardian înainte de cursa de la Berlin.

Vise mari

Hughes vrea ca în viitor să aibă propria sa companie aeriană. Atletul spune că atunci când se afla într-un avion pasagerii de lângă el se uită ciudat. "Cred că se întreabă ce e cu timpul asta de lângă mine? Pentru că apăs butoane imaginare și spun cu voce tare: "Suntem undeva pe la 150 de km/h, 185 km/h, V1 rotate. O dată în 2014 mergeam spre Oregon și luminile din cabină au fost diminuate pentru că era un zbor de noapte, iar eu am făcut anunțul. Lumea se uita la mine și se întreba de ce este căpitanul aici și nu în carlingă? A fost amuzant", a povestit Hughes pentru cotidianul britanic. 

9,58este recordul mondial al probei de 100 metri, stabilit de Usain Bolt în 2009, la Berlin 

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează