SPORTURI  »  ATLETISM  »  MARATONUL ȘTAFETA CARPAȚILOR

EXCLUSIV Superpoveste! O profesoară japoneză de 56 ani participă sâmbătă la Ștafeta Carpaților. Are 170 maratoane la activ și aleargă des traseul București - Sofia!

Articol de - Publicat marti, 13 iunie 2017 16:20

Sâmbătă, unul dintre cele mai importante maratoane din România, DHL Ștafeta Carpaților, desfășurat pe ruta Predeal - Poiana Brașov, o va avea la start și pe japoneza Hiroko Ogawa, 56 ani

Venită din Osaka, asiatica a ajuns aici pentru prima oară în 2006. Iar de atunci s-a atașat de România, a rămas ca profesoară de japoneză și participă la diferite maratoane în țară și străinătate!

A predat limba maternă la universitățile Hyperion și UTCB (Universitatea Tehnică de Construcții București), iar de 4 ani o face și la ASE.

3
victorii are japoneza Hiroko Ogawa la maratonul Ștafeta Carpaților: 2006, 2007, 2008. Anul trecut a ocupat locul 2

S-a apucat de alergat în 1995. "Am luat o pauză de 10 luni după primul meu maraton, fiindcă a fost extrem de dificil și mă gândeam că o să-mi dăuneze sănătății. Însă am întâlnit imediat un grup de alergători care făceau asta de plăcere, alergau oricât, într-un ritm nu foarte susținut, și m-am reapucat", povestește Hiroko.

De-atunci, a alergat în peste 20 de țări din întreaga lume, inclusiv în Hawaii (Honolulu) și Noua Zeelandă. Iar România a tăiat-o de la un capăt la altul, alergând maratoane în 20 de orașe!

170
de maratoane a bifat Hiroko Ogawa din 1995 și până azi

 PORTOFEL DIN NUMĂRUL DE CONCURS

Are anumite obiceiuri. Și-a făcut un portofel din numărul de concurs (foto jos) de la maratonul Ștafeta Carpaților din 2007 și alte două le-a dat unor prieteni. 

portofel dhl 2007

Fană a produselor handmade, ea nu s-a limitat la portofele, ci e și iscusită în arta origami. Sau la gătit. "De fiecare dată când merg acasă, iau un pachet de mălai și le gătesc mămăligă mamei și surorii mele", se amuză Ogawa.

Plus că, la festivalurile de cultură sau bucătărie japoneză din țară, gătește rulouri de sushi :)

A ALERGAT DE 5 ORI BUCUREȘTI - SOFIA!

În plus, a participat de 5 ori la o cursă fără câștigător, în care aleargă 412 kilometri, într-o săptămână, între București și Sofia. Toți banii rezultați din cursa denumită Balkan Charity Challenge ajung la cazuri sociale.

Spune că nu e vorba de talent. "La maraton, și cei profesioniști, dar și amatorii pot alerga pe același traseu. De exemplu, dacă ești amator în ale tenisului, poți să joci un meci la fel de bine precum o face Simona Halep?

Ajungi, poate, doar să fii lovit de mingea trimisă de ea! În alergare, însă, te poți bucura de același traseu pe care îl parcurge și un profesionist, chiar dacă tu îl termini cu o oră sau două după ce acesta îl încheie.

Într-o buna zi, vei reuși să parcurgi acea distanță în timpul pe care l-a reușit un profesionist. Nu poti concura în același mod cum o face Simona Halep, dar poți parcurge același traseu. Totul este despre bucuria de a alerga", conchide profesoara.

Sâmbătă, la Poiana Brașov

Maratonul DHL - Ștafeta Carpaților va avea loc pe 17 iunie, sâmbătă, la Poiana Brașov.

Evenimentul e împărțit în trei probe distincte: Maraton (42,195 km), Semimaraton (21km) și Ştafetă (7km x 6 persoane). Crosul copiilor se adresează celor mici, cu vârste între 5 şi 13 ani, fiind o categorie de concurs separată.

Lansat în 2005, Maratonul DHL Ştafeta Carpaţilor se desfășoară pe ruta Predeal – Pârâul Rece – Râșnov – Poiana Brașov, atât şosea, cât şi traseu montan.

Concursul are și o componentă caritabilă. Toate fondurile colectate din taxele de participare vor fi donate Comitetului Paralimpic Român.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează