SPORTURI  »  ATLETISM  »  MARATON

FOTO Fauja Singh a reuşit să termine maratonul de la Toroto, la vîrsta de 100 de ani

Fauja Singh +3   FOTO
Fauja Singh

Articol de GSP - Publicat luni, 17 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 17 octombrie 2011 15:03

Zilele trecute, Gazeta v-a prezentat povestea unei tinere de 27 de ani care a alergat maratonul de la Chicago însărcinată, iar la numai 7 ore după cursă a născut o fetiţă perfect sănătoasă. Din aceeaşi carte a poveştilornemuritoare ale sportului face parte şi această ştire.

Ieri, un indian în vîrstă de 100 de ani a devenit cel mai bătrîn om care a alergat vreodată într-o cursă de maraton, el reuşind să termine competiţia desfăşurată la Toronto, în Canada. Pentru această performanţă a intrat în Cartea Recordurilor.

Pe numele său Fauja Singh, atletul de conjunctură a avut nevoie de peste opt ore pentru a trece linia de sosire, la mai bine de şase ore în urma cîştigătoarei. Cum vă imaginaţi, a fost ultimul care a terminat cursa, dar cel mai important lucru e că a terminat-o pe propriile picioare.

Maratonul de ieri a fost cel de-al optulea la care a participat indianul, primul terminîndu-l la frageda vîrstă de 89 de ani. Cel mai bun timp al său a fost de 5 ore şi 40 de minute, realizat la vîrsta de 92 de ani.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
florinc_10
florinc_10  •  17 Octombrie 2011, 17:09

Toroto ca Toroto... dar mai devreme era vorba de Toronto din Statele Unite ale Americii... interesant ca al meu comentariu nu a fost postat, dar modificarea s-a facut...

george1923
george1923  •  17 Octombrie 2011, 16:51

hopa un nou oras ' TOROTO ' de unde le scoateti numai voi stiti , chiar nu va uitati inainte sa dati o stire ? si nu modificati lasati asa :)))))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează