SPORTURI  »  ATLETISM  »  RECORD

Gabi Szabo mai pierde un record: o atletă din Etiopia a depășit-o în proba de 2.000 de metri indoor

Gabi Szabo a deținut și recordul în sală la 5.000 de metri. Bucuria atletei române imediat după cursa din 1999 // FOTO Reuters +1   FOTO
Gabi Szabo a deținut și recordul în sală la 5.000 de metri. Bucuria atletei române imediat după cursa din 1999 // FOTO Reuters

Articol de - Publicat joi, 09 februarie 2017 00:00

Genzebe Dibaba a doborât recordul româncei în proba de 2.000 de metri indoor, un rezultat care data din 1998.

"Recordurile sunt făcute să fie doborâte", spune Gabi Szabo, campioana olimpică de la Sydney, la 5.000 de metri, și triplă campioană mondială în probele de semifond.

"E normal, pe undeva, ca vechile recorduri să cadă, unul câte unul. E evoluția sportului, evoluția tehnologiei din sport. Acum echipamentul e mai performant, aerul din sală, la competițiile indoor, este altul", adaugă marea campioană.

Gabi Szabo e la curent cu faptul că etiopianca Genzebe Dibaba i-a doborât, marți seara, recordul de la 2.000 de metri, în sală, în cadrul unui reuniuni atletice, la Sabadell (Spania).

Plăcerea de a alerga

Românca își aduce aminte perfect, și acum, cursa în care stabilise recordul. "Era la Sindelfingen, în Germania, undeva lângă Stuttgart. Prin 1998. Mie îmi plăcea să alerg și în sală, la fel de mult ca afară. Să nu uităm că am fost campioană mondială de junioare și la cros!", rememorează Gabi Szabo, ajunsă acum la 41 de ani.

Una dintre cele mai valoroase semifondiste ale lumii, din toate timpurile, Gabi Szabo rămâne recordmena României la 3.000 de metri și 5.000 de metri, atât în aer liber, cât și indoor.

A căzut recordul olimpic la 5.000 m

În luna august, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Gabriela Szabo a pierdut și recordul olimpic la 5.000 de metri, proba în care câștigase titlul olimpic la Sydney, în 2000. Etiopianca Vivian Cheruiyot a terminat cursa în 14 minute, 26 de secunde și 17 sutimi, îmbunătățind performanța româncei cu peste 14 secunde!

Femeia-record!

Genzebe Dibaba (26 de ani) nu e la prima performanță de acest gen. Etiopianca deține în momentul de față cinci recorduri mondiale în sală și unul în aer liber.

Dibaba e campioană și recordmenă mondială la 1.500 de metri, în sală și aer liber, dar deține şi cele mai bune performanțe mondiale la 3.000 de metri, 5.000 de metri, o milă și două mile, toate indoor.

Cu toate acestea, etiopianca nu a reușit să câștige niciun titlu olimpic, terminând doar a doua cursa de 1.500 de metri de la Rio de Janeiro.

"Recordurile sunt făcute să fie doborâte. E normal să cadă, pentru că sportul evoluează, la fel și tehnologia și materialele sportive"
Gabriela Szabo

5:23,75e timpul scos de Genzebe Dibaba în reuniunea de la Sabadell, de acum două zile. Ea a corectat cu aproape 7 secunde performanța româncei - 5:30,53

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează