SPORTURI  »  ATLETISM  »  ATLETISM

Ii place caldura

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 iulie 2007 00:00

Marian Oprea, care se antreneaza in Bucuresti, nu este deloc deranjat de temperaturile caniculare

Marian Oprea se antreneaza de o saptamina in Bucuresti, exact de cind in sudul tarii s-a instalat canicula extrema, ieri consemnindu-se apogeul, cu 42-43 de grade Celsius. Vicecampionul olimpic la triplusalt de la Atena 2004 se pregateste pentru Campionatele Nationale, care se vor desfasura in acest week-end pe stadionul Dinamo. Atletul a concurat pentru prima data in acest an la Golden Gala de la Roma, din 13 iulie, unde a ocupat locul 6 (16,67 m). Oprea a fost diagnosticat in iarna cu tasare de vertebre lombare, iar in aprilie cu calcifiere de tendoane la genunchiul sting.

- Marian, cum te impaci cu caldura?
- Nu ma deranjeaza asa mult. Dar din cauza temperaturilor excesiv de ridicate a trebuit sa-mi imping antrenamentul de seara spre orele 20:00

- Suporti bine canicula!?
- Da. Nu am de ce sa ma pling. Imi place caldura, ma simt bine cind e cald, probabil fiindca m-am nascut vara. Asta nu inseamna sa stau in soare la 42 de grade Celsius. Dar m-am plimbat relaxat la orele dupa-amiezii fara sa ma simt coplesit de caldura. Bineinteles ca imi place sa ma racoresc intr-o camera cu aer conditionat, cum e cea de la hotel.

- Dimineata cind incepi antrenamentul?
- In saptamina cu concurs nu fac antrenamente dimineata...

- Adica participi simbata la "nationale"?
- Da. Apoi voi pleca in Suedia la o alta reuniune atletica.

- Dupa etapa de Golden League de la Roma te-au consultat medicii italieni. Ce ti-au spus?
- Ca arata bine tendonul genunchiului sting, dar au mai ramas urme de curatat. Trebuie tratat cu atentie.

- Te vei opera in toamna?
- Pentru o vindecare rapida si certa este indicata interventia chirurgicala. Dar asta nu prea e benefica in cazul meu, de triplusaltist. De aceea, vreau sa evit operatia. Dar mai este de vazut pina atunci.

Pina la Mondialele din august, de la Osaka, Marian Oprea va mai participa la trei concursuri

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează