SPORTURI  »  ATLETISM  »  UNIVERSIADA

Încă un titlu la Universiada de la Taipei » Medalie de aur la atletism

Foto: Marius Ionescu
Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat joi, 24 august 2017 18:23

Alina Rotaru (24 de ani) a cucerit joi medalia de aur în proba de săritură în lungime la Universiada de vară de la Taipei (Taiwan). România a câștigat până acum șase medalii la Universiadă: trei de aur și trei de bronz, la două sporturi: gimnastică și atletism.

Sportiva de la CSM București a reușit la penultima încercare o săritură de 6,65 metri cu care și-a devansat toate adversarele.  În clasamentul final, pe locul doi s-a clasat cipriota Nektaria Panayi cu 6,42 metri, iar bronzul a revenit germancei Anna Buehler cu 6,38 metri.

La Campionatele Mondiale recent încheiate, la Londra, Rotaru s-a calificat în finală, dar a terminat ultima, pe poziția a 12-a, cu o încercare de 6,46 metri.

Medalia de aur adusă de Rotaru este a treia pentru România, primele două fiind câștigate de gimnasta Larisa Iordache, la individual compus și la sol.

România are acum 6 medalii la ediția actuală a Universiadei, pe lângă cele trei titluri acumulând și trei medalii de bronz: Larisa Iordache la bârnă, Andrei Muntean la sărituri și, la aruncarea greutății, prin Andrei Gag.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
1442231909176153
Florin Daniel Petcu  •  25 August 2017, 00:40

Nici cei de la stiri, nici alte sit-uri de specialitate nici voi nu sunteti sau nu doriti sa fiti corect informati. Nici macar nu urmariti ce se petrece la universiada ci banuiesc ca preluati stiri. Daca v-ar fi interesat universiada si daca ati fi avut curiozitatea de a urmari macar finalele in care erau prezenti sportivii nostrii ati fi vazut live o cursa de 10000 (ZECE MII) m in care un amarat de alergator roman pe nume Soare a reusit performanta de a-si pastra medalia de argint de la aceeasi universiada de acum 2 ani. Putin interes nu ar strica. Asadar la ora cand ati scris aveam 7 medalii.

looser72
looser72  •  25 August 2017, 00:03
Postat de florin_calance pe 24 August 2017, 18:58

Universiadă la 24 de ani?!?! ... Chiar și eu am terminat mai repede ... studiile universitare...

la spiru, nu ? 2 in 1 :-( felicitari... mai taci *** din gura... de campioni la dat din gura e plina tara :-(

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

florin_calance
florin_calance  •  24 August 2017, 18:58

Universiadă la 24 de ani?!?! ... Chiar și eu am terminat mai repede ... studiile universitare...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close