SPORTURI  »  ATLETISM  »  MARATONUL BUCUREŞTI

Record » Peste 7000 de participanţi la Maratonul din Bucureşti

Peste 7000 de participanţi la Maratonul din Bucureşti foto:reuters
Peste 7000 de participanţi la Maratonul din Bucureşti foto:reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 aprilie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 04 aprilie 2012 14:09

Organizatorul Maratonului Internaţional Bucureşti, Valeria Răcilă van Groningen, a declarat că la cea de-a cincea ediţie a competiţiei, ce se va desfăşura în perioada 5-7 octombrie, sînt aşteptaţi peste 7.000 de participanţi.

"Ediţia din acest an al Maratonului Internaţional Bucureşti se va desfăşura pe acelaşi traseu ca anul trecut cînd am avut 6.000 de participanţi, dintre care 1.000 au fost străini, iar anul acesta aşteptăm peste 7.000 de concurenţi. Deja au confirmat participarea 220 de alergători de la un club din Olanda, iar la maratonul de la Londra, care va avea loc peste zece zile, vom avea un stand de promovare a evenimentului", a spus Valeria Răcilă Van Groningen, potrivit mediafax.

Fosta canotoare a menţionat că maratonul de la Bucureşti va reprezenta un criteriu de selecţie pentru lotul României de atletism. "Maratonul de la Bucureşti va reprezenta şi un criteriu de selecţie a sportivilor români pentru ediţia viitoare a Campionatelor Mondiale de atletism. În acelaşi timp vor fi şi crosuri populare pentru copii, astfel cei între patru şi şase ani vor alerga pe distanţa de 500 de metri, iar cei între 7 şi 12 ani vor alerga câte un kilometru. Şcolile care vor avea cea mai numeroasă participare vor primi locuri în diverse tabere", a completat Van Groningen.

După ce la ediţia precedentă a Maratonului Internaţional Bucureşti s-au adunat aproximativ 420.000 de euro din donaţii, organizatorii speră ca suma strî nsă în acest an să fie depăşită.  Cu ocazia acestei conferinţe de presă a fost prezentat şi proiectul primei ediţii a Semimaratonului Internaţional Bucureşti (21,05 kilometri), ce va avea loc la data de 3 iunie.

Playtech: S-A SĂTURAT! Simona Halep a divulgat motivul pentru care nu mai performează pe teren. Informații de ultimă oră


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează