SPORTURI  »  ATLETISM  »  EUROPENE

Rezultate slabe pentru români! Doar ștafeta de 4X400 metri feminin a intrat în finală

Articol de - Publicat vineri, 10 august 2018 15:27

Ziua a cincea a Europenelor de la Berlin nu a scos în evidență nicio performanță notabilă pentru ”tricolori”. Doar ștafeta de 4X400 metri feminin a intrat în finală. 

Unul dintre cei mai buni atleți ai României, vicecampion olimpic la Atena 2004, medaliat cu bronz la Mondialele din 2005, de la Helsinki, Marian Oprea refuză să-și agațe ghetele cu cuie în cui. Asta în ciuda problemelor de sănătate și a lipsei performanțelor din ultimul timp.

Din 2016 încoace, Oprea a ieșit în evidență doar prin rezultatele slabe. În 2016, la Rio de Janeiro, triplusaltistul nu a reușit nici o săritură valabilă în calificări și a ieșit din competiție. Același lucru era să se întâmple și vineri, în calificările Europeanului de la Berlin. Oprea a depășit primele două încercări, iar la a treia a reușit doar un 15,93 metri, rezultat cu care s-a clasat pe locul 21 din 24 de atleți! Baremul de calificare în finală era de 16,75 metri! Recordul său personal la trimplusalt este de 17,81 metri!

În coada clasamentului

Rezultat foarte slab și pentru fosta campioană mondială de junioare, Bianca Perie Ghelber la aruncarea ciocanului. Românca a ratat finala după ce cea mai bună aruncare a sa a măsurat 66,17 metri. A avut al 19-lea rezultat din 28 de participante! Baremul pentru finală era de 70 de metri!

La 1.500 de metri, în calificări, Claudia Bobocea a terminat ultima seria sa, cu un timp de 4:16,20. La general, a avut al 22-lea timp din 24 de participante!

Al 7-lea timp

Au prins finala, în schimb, fetele din ștafeta de 4x400 de metri a României, în componența Andrea Miklos, Cristina Bălan, Sanda Belgyan și Bianca Răzor. "Tricolorele" au terminat pe locul 4 în calificări, seria a 2-a, și au al 7-lea timp pentru finală.

În ultimul act, sâmbătă seara de la 22:50, România va pleca de pe culoarul 1, favorite fiind Italia, Marea Britanie și Franța.

Bianca Răzor și Andrea Miklos rataseră joi seara calificarea în finala de la 400 metri. În semifinale, Bianca a avut al 20-lea timp (52,27 secunde), iar Andrea al 23-lea (52,49 secunde).

În această seară, de la ora 21:07 (Eurosport), Elena Panțuroiu va lua startul în finala de la triplusalt. În calificări, Panțuroiu a sărit 14,20 metri și pornește cu al 9-lea timp. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
maxp
maxp  •  11 August 2018, 01:31

Ce bine ca n-a contat cel de-al 9-lea "timp" al Elenei Panturoiu la triplusalt. Locul 4, cea mai buna performanta de departe al vreunui atlet la aceste Europene, felicitari! In rest, doar un nepriceput in sport poate vorbi astfel de Marian Oprea. Rezultatele nici nu conteaza, e o placere inca sa-l vezi concurand, nu se astepta nimeni la ceva notabil din partea sa. Ca s-a afirmat prin contraperforamnte in ultimii 2 ani... lasa ca de-a lungul carierei s-a afirmat si prin performante istorice pt atletismul romanesc masculin. Chiar am sa verific ziarele italiene, sunt curios daca vorbesc la fel de Donato, cei 2 fiind de altfel vecini de clasament ieri, dar parca si cele mai mari nume din competitie. Stafeta de 4X400 fete poate mult mai mult, primele 2 fete au evoluat foarte prost (surprinzator si Miklos), dar Belgyan si Razor au recuperat nu mai putin de 4 pozitii, ducand stafeta de pe ultimul loc in finala. Daca vine si Miklos cu o cursa buna astazi, se poate obtine un loc 5-6. Per ansamblu, rezultate sub asteptari, i continuare atletismul roamanesc e in "moarte clinica" si daca la anul la Mondiale nu se ia medalie (si nu sunt semne ca ne-am putea gandi la asa ceva), se vor face 10 ani fara vreo medalie intr-o competitie de prim rang (JO, Mondiale, Europene). Intr-un sport cu o groaza de probe, in care majoritatea tarilor lumii reusesc sa adune cate ceva.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close