SPORTURI  »  ATLETISM  »  CAMPIONATELE MONDIALE

Vikingul cu surprize » Norvegianul Karsten Warholm a devenit campion mondial la 400m garduri deși nimeni nu-l vedea drept favorit

Foto: Reuters +3   FOTO
Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 10 august 2017 19:46

Cursa masculină de 400 de metri garduri de la Campionatele Mondiale de la Londra a avut un câștigător-surpriză și o celebrare a victoriei pe măsură.

Tânărul norvegian Karsten Warholm, 21 de ani, avea al șaselea timp al sezonului în 2017 și nu era cotat printre favoriți. El însă a sfidat toate previziunile și i-a depășit pe Yasmani Copello din Turcia și pe Kerron Clement din SUA. Poza cu reacția sa imediat după trecerea liniei de sosire a fost comparată cu pictura "Țipătul" a lui Edvard Munch. "A fost instinct, nu a fost ceva regizat. Chiar nu mi-a venit să cred. Eram atât de obosit, dar foarte fericit", a spus el.

Dar nu s-a oprit la acest moment. Pe lângă steagul Norvegiei, el a luat din tribune și coarnele de viking ale unui spectator, apoi s-a trântit în groapa de nisip și l-a rugat pe un fotograf de la Reuters să-l ciupească pentru că tot nu-i vine să creadă că a câștigat medalia mondială de aur.

Chiar dacă nu se aștepta să câștige, Karsten, care până acum doi era decatlonist, a făcut un pariu cu antrenorul său. "Nu mai bea Coca-Cola de doi ani, dar va fi nevoit să o facă, iar eu voi savura fiecare moment", a spus Karsten.

El a fost întrebat apoi ce urmează pentru el, iar răspunsul a fost "Sper că și alte medalii, dar nu se știe niciodată. Mâine m-ar putea lovi un autobuz și nu aș mai putea concura niciodată. Așa că vreau să mă bucur cât mai mult de această medalie".

"Am găsit coarnele de viking în tribune și mi s-a părut că se potrivesc cu momentul. A fost frig și umed exact ca în Norvegia și probabil de aceea am și câștigat"
Karsten Warholm

"Decatlonul mi-a oferit o bază foarte bună pentru competiția de garduri, dar tot creditul pentru antrenorul meu care m-a făcut un atlet de clasă!"
Karsten Warholm

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
fibra
fibra  •  11 August 2017, 08:23

Formidabil a alergat norvegianul inca din semifinale.Felicitari! Vorbind de comentatorii de la atletism,il sfatuiesc pe Adi Dobre sa vada cum comenteaza Andi Vilara,ca el face niste greseli de te determina sa te intrebi,cum poate fi atat de slab.La fotbal e la fel.

anton40
anton40  •  11 August 2017, 00:53

Nu ca cel mai celebru este Usain sau Hussein Bolt!Asta da surpriza!Pana si in imagine se vede ca nu-i vine sa creada.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează