SPORTURI  »  AUTO  »  FORMULA 1

Campionatul Mondial de Formula 1 va începe pe 14 martie, cu 12 echipe

barrichello, raikkonen, alonso
barrichello, raikkonen, alonso

Articol de GSP - Publicat joi, 04 martie 2010 00:00

FIA a anunţat lista participanţilor în Campionatul Mondial de Formula 1, iar  echipa Stefan GP, care spera să ia locul americanilor de la USF1, nu figurează, a informat Mediafax.

Astfel, la startul primei etape, în Marele Premiu al statului Bahrain vor fi prezente 12 echipe.

În 2009, FIA a extins numărul de echipe care pot participa la CM de Formula 1, acceptând înscrierea în competiţie a patru noi team-uri: USF1, Manor (redenumită ulterior Virgin), Campos Meta (acum Hispania Racing) şi Lotus.

Dintre acestea, USF1 nu a putut obţine finanţarea necesară şi a anunţat ieri că abandonează dezvoltarea monopostului pentru acest an, cerând FIA să permită amânarea intrării echipei în Formula 1 până în 2011.

Renunţarea USF1 a lăsat un loc liber în grupul de 13 echipe pe care FIA l-a stabilit pentru acest sezon, iar team-ul sârb Stefan GP, care a preluat o parte din infrastructura Toyota F1, după ce constructorul nipon s-a retras din Marele Circ, a sperat că va a fi admis în competiţie pe ultima sută de metri.

Însă FIA a decis că este prea târziu să mai accepte intrarea în F1 a Stefan GP, astfel că principala competiţie automobilistică va începe, la 14 martie, cu 12 echipe.

Formaţiile participante sunt următoarele: Mercedes GP, McLaren-Mercedes, Ferrari, Red Bull, Toro Rosso, BMW-Sauber, Renault, Force India, Williams, Lotus, Virgin şi Hispania Racing.

Playtech: IREAL! Averea strânsă de Nadia Comăneci după ce s-a mutat în SUA. Americanii sunt uimiți


Comentarii (1)
 •  05 Martie 2010, 19:33

let the show begin boys &girls\m/,abia astept sa inceapa anu' asta noul sezonu competitional si sa vad cine castiga sper sa nu mai castige prostul de button si nici hamuila:)))sa le dea o bataita la curulet alonso sau vetel si de ce nu asul de spada al formelei unu schumi

Vezi toate comentariile (1)
Comentează