SPORTURI  »  AUTO  »  AUTO

Pățania incredibilă a unui pilot român: „Chiar sunt curios pe ce bază am fost amendat” + „Voi lua legătura cu un avocat!”

Articol de - Publicat marti, 21 martie 2023 19:02 / Actualizat miercuri, 22 martie 2023 10:42

Pilotul de curse Sorin Telehoi a avut parte de o surprinză neplăcută din partea autorităților. A fost amendat că a circulat cu autovehiculul său pe drumurile publice, fără a deține rovinietă valabilă. Doar că mașina era transportată pe o platformă mobilă și la volan nu se afla nimeni.

Povestea lui Sorin cu sporturile moto a început înainte de a avea 18 ani, atunci când s-a îndrăgostit de mașini. A participat la diverse concursuri de îndemânare, apoi a început cu etape speciale.

Și-a dorit mai mult, astfel că a trecut la campionatul naţional de viteză pe traseu montan, după care la Rally. În 2008, a ajuns să fie vicecampion naţional la raliul Clujului. Acum participă la tot felul de evenimente dedicate sporturilor cu motor.

„Mașina mea fiind pe o platformă nu aveam nevoie de rovinietă”

Așa s-a întâmplat și în noiembrie anul trecut când a plecat din orașul unde locuiește, Constanța, spre Alba Iulia pentru antrenamente înainte de startul sezonului 2023. 

„Am plecat cu mașina de competiție pe platformă. Interiorul mașinii era dat jos total, fără bord, scaune, etc. Numere pe spate nu existau. Ne pregăteam de antrenamente la Alba Iulia”, dezvăluie Sorin.

Toate bune și frumoase până ieri. Când Sorin a primit acasă o amendă: „Luni, pe 20 martie m-am trezit cu o amendă pentru lipsa rovinietei pentru mașina respectivă, luată în Snagov, pe 19 noiembrie 2022! Mașina mea fiind pe o platformă nu aveam nevoie de rovinietă! Chiar sunt curios pe ce bază am fost amendat”.

Pățania incredibilă a unui pilot român: „Chiar sunt curios pe ce bază am fost amendat” + „Voi lua legătura cu un avocat!”

 Amenda e de 275 de lei

Conform procesului verbal de constatare a unei contravenții pe care pilotul l-a primit, acesta a fost amendat cu suma de 275 de lei, care poate să fie plătită în termen de cel mult 15 zile la valoarea de 137,50 lei.

Orice autoturism care este transportat pe platformă nu are nevoie de rovienietă! Cei de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere trebuie să explice motivele amendării, ei sunt cei responsabili
Claudiu Costea, purtător de cuvânt, Brigada Rutieră București

Gazeta Sporturilor a luat legătura cu oficialii CNAIR și la câteva ore de la trimiterea solicitării am primit un răspuns din partea Companiei.

„Domnul respectiv trebuie să conteste acest proces verbal pe care l-a primit, apoi acesta va fi anulat. Mașina era transportată pe platformă, avea număr de înmatriculare pe față, după acesta fiind depistat posesorul autovehiculului respectiv”, au precizat oficialii biroului de presă al CNAIR.

Pățania incredibilă a unui pilot român: „Chiar sunt curios pe ce bază am fost amendat” + „Voi lua legătura cu un avocat!”

Anularea contravenției, doar în instanță!

Acum, pilotul Sorin Telehoi trebuie să se ocupe de contestarea amenzii, doar că aceasta se poate face numai în instanța de judecată. Persoana amendată trebuie să aducă dovezi prin care să conteste procesul-verbal de aplicare a sancțiunii.

„Voi lua legătura cu un avocat să văd dacă e mai ieftin să plătesc amenda pentru ceva n-am încălcat sau să merg în instanță”, a mai sus Sorin.

CITEȘTE ȘI:

Câți bani le trimite Viktor Orban celor de la Sepsi? Echipa din Sfântu Gheorghe șochează: venituri-record din Ungaria în 2022!
SEPSI
Câți bani le trimite Viktor Orban celor de la Sepsi? Echipa din Sfântu Gheorghe șochează: venituri-record din Ungaria în 2022!
Fernando Alonso a intrat într-un top select: doar 6 piloți din istoria Formula 1 au reușit asta
RECORD
Fernando Alonso a intrat într-un top select: doar 6 piloți din istoria Formula 1 au reușit asta

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
radakozogy
radakozogy  •  23 Martie 2023, 03:36

Cine greseste, sa plateasca! Unde i-a fost mintea agentei de circulatie rutiera, ca la ora 6 si ceva dimineata de noiembrie, inca in intuneric, farasa stie regulamentul, intocmeste un proces-verbal aiurea? A gresit? Sa plateasca ea, nu 50% ci integral! Altfel niciodata nu vor insusi ce e voie si ce nu e voie sa fie amendat!

standart
standart  •  22 Martie 2023, 14:01

Dacă vrei un sfat: mergi în instanță și cere anularea amenzii și decontarea cheltuielilor de judecată și a onorariului avocatului de către partea vinovată. Să-i coste pe ei! Dacă ai nervi pentru așa ceva...

realsteaua
realsteaua  •  21 Martie 2023, 22:40

Trăim în țara în care deși s-a constatat greșeala de către funcționarul public, tot cel amendat trebuie să alerge ca să nu plătească amenda. O mizerie de sistem cu o astfel de mentalitate.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează