SPORTURI  »  AUTO  »  FORMULA 1

Criticat din toate părțile, sistemul de protecție Halo intră în vigoare din 2018

foto: Guliver/GettyImages
foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 30 iulie 2017 11:32

Deși a fost criticat de toată lumea, 9 din cele 10 echipe care participă în actualul sezon din F1 au votat împotriva sistemului de protecție Hallo, FIA n-a ținut cont și a trecut peste.

Acesta urmează să fie inclus în regulamentului tehnic pentru sezonul următor. Mai este nevoie de o validare a celor din Consiliul Mondial al FIA, fapt care pare a fi doar o formalitate.

Sistemul de protecție Halo se dorește a fi o măsură de siguranță în plus pentru protejarea capului piloților în cazuri deosebite cum ar fi mișcarea necontrolată a pneurilor după ce se desprind de monoposturi.

Lumea din F1 spune însă că aerodinamica monoposturilor va avea de suferit grav din cauza lui Halo.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
bulletproof
bulletproof  •  24 Martie 2018, 22:28

Am impresia că, mai mult, încurcă vizibilitatea piloților !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează