SPORTURI  »  AUTO  »  MOTOGP / ETAPA A 11-A, MARELE PREMIU AL AUSTRIEI

Cursă electrizantă în etapa a 11-a de MotoGP » Dovizioso, marele învingător în fața lui Marquez, niciun pilot Yamaha pe podium

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 august 2017 20:35

Andrea Dovizioso (Ducati) a triumfat în Marele Premiu al Austriei, în etapa a 11-a de MotoGP. Podiumul a fost completat de Marc Marquez și Dani Pedrosa (ambii Honda).

Campionul mondial en-titre s-a luptat cu Dovizioso până la ultimul viraj, după o cursă senzațională oferită de amândoi, dar n-a putut trece de italian. Încă de la warm-up erau semne că pole-man-ul Marquez va avea în Dovizioso un rival de temut. De altfel, circuitul austriac e unul dintre preferatele celor de la Ducati și singurul pe care "Joker-ul" nu a câștigat până acum. A fost un final de cursă electrizant, suspansul menținându-se până la linia de sosire. 

3victorii a bifat Dovizioso în acest sezon

Dani Pedrosa, plecat de pe poziția a 8-a pe grilă, a recuperat senzațional în ultimele tururi și i-a suflat ultimul loc pe podium lui Jorge Lorenzo (Ducati).

Piloții Yamaha, Valentino Rossi și Maverick Vinales n-au avut, din nou, cea mai bună zi, clasându-se pe locurile 7, respectiv 6.

Cursa a oferit câteva momente tensionate: Lorenzo și Marquez au fost la un pas să se lovească, la fel s-a întâmplat și cu Rossi și Zarco.

Mika Kallio (Red Bull KTM Factory Racing), beneficiarul unui wildcard, a fost surpriza zilei, clasându-se pe 10.

Jack Miller (EG 0,0 Marc VDS) a abandonat după 9 tururi. Danilo Petrucci (Octo Pramac Racing), după 22 de tururi. Jonas Folger (Monster Yamaha Tech 3) a abandonat cu 3 tururi înainte de final, iar Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing) a fost nevoit să abandoneze cu 2 tururi înainte de final din cauza unui incident care i-a distrus frâna pe roata spate.

Clasament Marele Premiu al Austriei

 clasament marelepremiualaustriei

Marquez rămâne liderul clasamentului general cu 174 de puncte, Dovizioso a urcat la 16 puncte în spatele spaniolului, pe 2, iar Vinales e pe 3, cu 150 de puncte.

CLASAMENT GENERAL

clasament general etapa11

Următoarea etapă va avea loc pe 27 august, pe circuitul Silverstone, din Marea Britanie.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează