SPORTURI  »  AUTO  »  FORMULA 1

Fernando Alonso, atac la Hamilton: "Piloţii nu mai ştiu ce înseamnă respectul pe pistă"

Fernando Alonso
Fernando Alonso

Articol de GSP - Publicat joi, 10 mai 2012 00:00 / Actualizat joi, 10 mai 2012 18:12

Fernando Alonso este de parere ca respectul reciproc pe pista nu este suficient. Comparand prezentul cu timpurile legendarului pilot Ferrari, Gilles Villeneuve, acesta a declarat: "E o problema inca de la categoriile de juniori si cred ca a venit timpul sa incercam sa o rezolvam. Nu cred ca mai exista respectul din trecut".

Alonso a participat marti la un eveniment organizat de Ferrari pentru a marca 30 de ani de la moartea lui Villeneuve, prilej cu care a facut o comparatie cu una dintre cele mai mari curse ale canadianului, duelul pentru al doilea loc dintre el si Rene Arnoux (Renault) din ultimele tururi ale Marelui Premiu Francez din 1979. Villeneuve si Arnoux s-au depasit unul pe celalalt de cateva ori pe parcursul ultimelor trei tururi, si-au lovit pana si rotile si au iesit in afara pistei.

Alonso insa nu crede ca o astfel de cursa mai poate avea loc pentru ca nu exista suficient respect in randul multor piloti. "Din pacate, in zilele noastre, nu mai putem asista la o asemenea lupta pentru ca sunt mai multe dificultati de depasit. Masinile sunt mult mai aerodinamice, iar acele miscari de depasire nu se mai pot efectua. In plus, exista cu siguranta mai mult respect atunci decat este acum intre noi, pilotii, in mare parte pentru ca ei stiau ca isi risca viata.’

Aceste declaratii vin dupa evenimente controversate petrecute in Bahrain. Alonso si Lewis Hamilton ( McLaren) au fost amandoi implicati in incidente aproape identice cu pilotul Nico Rosberg (Mercedes), care, pentru a-si proteja pozitia in fata celor doi piloti, a condus aproape de marginea pistei. Alonso a incetinit si nu a reusit sa il depaseasca pe neamt, in timp ce Hamilton a mentinut viteza si a reusit, dar numai conducand in afara pistei, fapt interzis de reguli.

Dupa ce s-a decis ca nu se va aplica nici o penalizare pentru incident, Alonso i-a transmit un mesaj pe contul sau de Twitter: "Cred ca te vei distra in cursele viitoare! Poti sa iti aperi pozitia asa cum vrei si sa conduci in afara pistei! Distractie placuta!"

De asemenea, scriind pe blogul sau de pe site-ul Ferrari, Alonso a declarat ca spera sa fie aduse imbunatatiri la masina sa, dupa inceputul dezamagitor al sezonului. "Daca nu obtinem o pozitie de pole in Barcelona, nu este sfarsitul lumii. Lucrul important este sa progresam, mai intai in acest weekend, apoi in Monaco, Montreal, Valencia si Silverstone"

(Ioana Dumitrescu)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
unmaker
unmaker  •  13 Mai 2012, 17:30

Forta Kimi :)

robotzel
robotzel  •  12 Mai 2012, 22:18

Forza Hamilton

terminatorul2
terminatorul2  •  10 Mai 2012, 18:25

FORZA ALONSO !!!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează